Οικολόγοι Πράσινοι: Σοβαρό πλήγμα στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η παραχώρηση αιγιαλού στην Ίο για ξενοδοχειακή μονάδα - iefimerida.gr

Οικολόγοι Πράσινοι: Σοβαρό πλήγμα στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η παραχώρηση αιγιαλού στην Ίο για ξενοδοχειακή μονάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό πλήγμα στη συμφωνία προγραμματικής συνεργασίας Οικολόγων Πράσινων και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στην Ιο για την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Το Πανελλήνιο Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην παραχώρηση του αιγιαλού στην χερσόνησο Διακοφτό, ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δε συνάδουν με τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρήσαμε σε προγραμματική στήριξη των ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 βάσει συμφωνίας επί 22 πάγιων οικολογικών αρχών και θέσεων μας, με προεξέχουσες την προστασία των κοινών αγαθών (νερό, αέρας, αιγιαλοί, δάση, υγρότοποι, ελεύθερες αστικές εκτάσεις, πολιτιστική κληρονομιά, υγεία), την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος και την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου προς εναλλακτικές μορφές, σε συνέργεια με πολιτικές προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.Στηην απόφαση του Πανελλήνιου Συμβουλίου τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην χερσόνησο Διακοφτό στην Ιο, από μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Οικονομικών, ως ανεπανόρθωτα καταστροφική για τον φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού.
  •  Θεωρούμε ότι η έγκριση αποτελεί σοβαρότατη εκτροπή από τις αρχές και τις θέσεις μας και από τις αρχές και θέσεις του πράσινου και οικολογικού κινήματος για τη βιώσιμη ευημερία και την οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας.
  • Κρίνουμε ότι η έγκριση αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στην συμφωνία προγραμματικής συνεργασίας Οικολόγων Πράσινων και ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις προγραμματικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
     
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ