Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη - Με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη - Με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα, χωρίς να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα, η Μιλένα Αποστολάκη εκφράζοντας έτσι την κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νεά δανειακή σύμβαση.

Στην δισέλιδη επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα βαθιά «διχαστική πρωτοβουλία» και τόνισε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες».

«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών", αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει: "Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας».

«Οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν», δικαιολογεί την απόφαση της να παραμείνει βουλευτής και να μην εγκαταλείψει την βουλευτική της έδρα, ενώ προσθέτει ότι για αυτό το λόγο δεν παραιτείται από την εντολή που της έδωσαν οι συμπολίτες της αλλά ανεξαρτητοποιείται αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Αποστολάκη στην επιστολή της χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι «οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνεται», και ότι η «νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή δραματική ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Αποστολάκη ήταν από τα λίγα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν χειροκρότησαν την προαναγγελία του δημοψηφίσματος. Μάλιστα λίγο μετά την ομιλία μιλώντας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κ.Αποστολάκη φέρεται να τους είπε: «δεν μπορώ να παραμείνω άλλο με αυτόν τον εγκληματία».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ παραμένει με 152 βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ