Η NASA βρήκε «κοσμικό» φωτόσπαθο στον ουρανό – Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η NASA βρήκε «κοσμικό» φωτόσπαθο στον ουρανό – Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα ταινία του Star Wars έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη και «έσπασε» τα ταμεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Λίγες ώρες πριν, η NASA είχε ανακαλύψει ένα... φωτόσπαθο μέσα στον γαλαξία μας!

Το «κοσμικό φωτόσπαθο», όπως το ονομάζει η ίδια η αμερικανική υπηρεσία, σχηματίστηκε από την γέννηση ενός νέου άστρου, εντός του Milky Way. «Το τηλεσκόπιο Hubble βρήκε κάτι που μοιάζει με διπλό φωτόσπαθο, λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου Star Wars. Το κοσμικό φωτόσπαθο δεν ανήκει σε έναν γαλαξία, πολύ πολύ μακριά (γνωστή ατάκα από την ταινία), αλλά είναι μέσα στον δικό μας»

Η NASA βρήκε «κοσμικό» φωτόσπαθο στον ουρανό – Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά την ανακοίνωση για το νερό στον Αρη, που... όλως τυχαίως συνέπεσε με την ταινία «Martian» που έκανε πρεμιέρα λίγες μέρες μετά, η νέα φωτογραφία της NASA προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εντυπωσιάστηκαν και ευχαρίστησαν την NASA για την καινούργια ανακάλυψη της. Από την άλλη, υπήρχαν και αρκετοί που κατέκριναν την τακτική που ακολουθεί η αμερικανική υπηρεσία.

Η NASA βρήκε «κοσμικό» φωτόσπαθο στον ουρανό – Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Η επιστημονική φαντασία αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές επιστημόνων και μηχανικών. Το Star Wars δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη για την επιστήμη από τα ευρήματα του Hubble, που ξετυλίγουν τα μυστήρια και τα περίεργα του σύμπαντος» τόνισε ο John Grunsfeld, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA.

Με αυτή τη δήλωση, ο κ. Grunsfeld αύξησε τις υποψίες των περισσότερων για την ανακάλυψη της NASA. Φυσικά, πρόκειται για μια απολύτως αληθινή εικόνα, όμως δεν είναι απίθανο να τραβήχθηκε νωρίτερα από την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA star wars φωτόσπαθο γαλαξίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ