Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο - iefimerida.gr

Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αλέξα Αποστολάκη και η Ελένη Σταμπόγλη των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο μιλούν για τα δικά τους αγαπημένα.

Θυμάστε το αγαπημένο σας βιβλίο όταν ήσασταν παιδί;

«Το μυστικό του κόκκινου σπιτιού» της Άλκης Γουλιμή και «Ρέντυ, ο ναύκληρος του Ειρηνικού» του Μάρρυατ.

Ποιό ήταν το πρώτο βιβλίο που βγήκε από τα δικά σας χέρια στον εκδοτικό οίκο; Τι το ξεχωριστό είχε;

«Το Αλφαβητάρι της Κύπρου». Ήταν ένα λεύκωμα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, το οποίο γράψαμε μαζί μετά από ένα αξέχαστο ταξίδι στο νησί, και το οποίο μας σύστησε έναν σπουδαίο Κύπριο αρχαιολόγο, τον Βάσο Καραγιώργη. Αλλά το πρώτο μας βιβλίο για παιδιά ήταν το «Ασχημόπαπο», το κλασικό έργο του Χανς Κ. Άντερσεν. Μια εορταστική έκδοση για τα 200 χρόνια του μεγάλου παραμυθά, σε εικονογράφηση του βραβευμένου ζωγράφου Ρόμπερτ Ίνγκπεν και μετάφραση της ποιήτριας Δήμητρας Σίμου. Ένα βιβλίο που μας θυμίζει πως ο καθένας μας κρύβει μέσα του έναν πανέμορφο κύκνο.

Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο | iefimerida.gr 0

Ποιο βιβλίο θα χαρίζατε σε ένα παιδάκι 4-5 χρονών;

Σ’ ένα παιδί 4-5 θα χαρίζαμε τη «Γάτα Κουμπάρα» της Ε. Τρέσσου και της Σ. Μητακίδου σε εικονογράφηση της Σοφίας Φόρτωμα. Το βιβλίο βασίζεται σ’ ένα λαϊκό παραμύθι της Νάξου. Ο έμμετρος λόγος και η καταπληκτική μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, μαγεύουν τα παιδιά και πολλοί γονείς μάς παραπονούνται πως είναι το μόνο CD που παίζει στο σπίτι! Νηπιαγωγοί και βιβλιοθηκάριοι αγάπησαν τη «Γάτα Κουμπάρα» στην εκδοχή του μεγάλου βιβλίου, ενώ τη χάρηκαν παιδιά με προβλήματα ακοής, στην εκδοχή της απόδοσής της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο | iefimerida.gr 1

Σε ένα παιδί 9-10 χρονών;

Σ’ αυτή την ηλικία θα χαρίζαμε το «Νύχτες χωρίς την Κάρυ» της Ν. Δόλλη σε εικονογράφηση της Ε. Οικονομοπούλου. Είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, με ηρωίδες τις κόρες και τις καρυάτιδες που ζωντανεύουν το βράδυ, όταν το μουσείο αδειάζει από επισκέπτες, κι αναρωτιούνται αν θα μπορέσουν άραγε ποτέ να ξανανταμώσουν με την Κάρυ, που ζει χρόνια τώρα στο Βρετανικό Μουσείο.

Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο | iefimerida.gr 2

Και σε ένα παιδί που μεγάλωσε πια και πηγαίνει στο Γυμνάσιο;

Τον «Κουρσάρο της Πρώτης» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, μια περιπέτεια με ήρωες δύο εφήβους που ταξιδεύουν στο μικροσκοπικό νησί της Πρώτης, όπου, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, θα βρουν έναν αναπάντεχο σύμμαχο: το φάντασμα του μεγαλύτερου κουρσάρου της Μεσογείου. Κι ακόμα, το κλασικό πια, μυθιστόρημα του Τζέραλντ Ντάρελ «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» στην εξαιρετική μετάφραση των Μ. Δημητρά και Δ. Σίμου, ένα θεότρελο και διασκεδαστικό χρονικό, γιατί ...στην Κέρκυρα όλα είναι πιθανά!

Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο | iefimerida.gr 3
Οι εκδότες μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία: Προτάσεις από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ