Διδάσκοντας πώς όλοι είμαστε ίσοι -Η ιστορία ενός καθηγητή που ζούσε τη φρίκη του Πακιστάν [εικόνες] - iefimerida.gr

Διδάσκοντας πώς όλοι είμαστε ίσοι -Η ιστορία ενός καθηγητή που ζούσε τη φρίκη του Πακιστάν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φανταστείτε έναν Αγγλο φυσικό σε κολέγιο του Πακιστάν να διδάσκει στους μαθητές του «πως όλοι είναι ένα», εισάγετε μέσα στην εικόνα βόμβες, Ταλιμπάν, επιθέσεις αυτοκτονίας και καθημερινές σφαγές αμάχων και παιδιών. Αυτή ήταν η ζωή του Ντέιβιντ Γκόσλινγκ.

Ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς, προσπαθούσε να τους μάθει αυτό που ήξερε και εκείνος, τις βασικές αρχές της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας.

Ο Ντέιβιντ Γκόσλινγκ παρότι ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και πυρηνικός φυσικός βρέθηκε να διευθύνει κολέγιο της Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της περιοχής που ονομάζεται Κιμπέρ, ίσως την πιο επικίνδυνη πόλη ανατολικά της Ράκκα.

Διδάσκοντας πώς όλοι είμαστε ίσοι -Η ιστορία ενός καθηγητή που ζούσε τη φρίκη του Πακιστάν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κολέγιο ιδρύθηκε από την ιεραποστολική εκκλησιαστική κοινότητα το 1990. Ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της θητείας του δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, με μία εξ αυτών να αποστέλλεται σε χειρόγραφο από τον «Captain Halifah».

«Η αρχή του κολεγίου είναι μη μουσουλμανική. Ο θεός λέει να μην κάνετε φίλους μη μουσουλμάνους. Ω μουσουλμάνοι, ξυπνήστε! Ανακινήστε τα θεμέλια των μη πιστών για την ανάταση του Ισλάμ», έγραφε.

Ο «Captain Halifah» κατηγόρησε τον διευθυντή για το κλείσιμο της σχολής, πριν δοθεί χρόνος στους μουσουλμάνους μαθητές να προσευχηθούν. Κάτι τέτοιο ήταν αναληθές, όπως αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκόσλινγκ. Το γράμμα απειλούσε με βομβιστή αυτοκτονίες στις πύλες του κολεγίου.

Ο Ντέιβιντ δεν παραιτήθηκε, ούτε όταν τα τζάμια του κολεγίου έσπασαν από επίθεση αυτοκτονίας στη γειτονιά και ούτε όταν μία εκ των βομβιστών της επίθεσης ταυτοποιήθηκε, όταν βρέθηκε το κεφάλι της.

Διδάσκοντας πώς όλοι είμαστε ίσοι -Η ιστορία ενός καθηγητή που ζούσε τη φρίκη του Πακιστάν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ερωτηθείς για το πως αντέχει καθημερινά το λουτρό αίματος και την προσπάθεια συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών μέσα στο κολέγιο, απαντά πως «είναι η δύναμη της εκπαίδευσης. Οταν έχεις αυτή στο σύνολο της, δίνεις στους μαθητές τη δυνατότητα να δουν το προφανές: όλοι είμαστε ένα».

Ο Ντέιβιντ Γκόσλινγκ σχολιάζοντας πως μορφωμένοι άνδρες και γυναίκες από την Ευρώπη, εντάσσονται στο ISIS, αναφέρει:

«Μπορεί να είναι ευφυείς, αλλά είναι θυμωμένοι. Ο θυμός τους οδηγεί σε μια ιδεολογία που δεν είναι συμβατή με την εκπαίδευση. Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να διοχετευτούν με θετικό τρόπο».

Παράλληλα, μίλησε για την υποκρισία σχετικά με τον κόσμο που δέχεται σιωπηλά τη σφαγή στη Γάζα και έγινε έξαλλος με την τρομοκρατική επίθεση σε παραλία της Τυνησίας που σκοτώθηκαν, όπως λέει, μια «χούφτα» άνθρωποι.

Ο πρώην διευθυντής του κολεγίου, παρόλο αυτά, παραμένει αισιόδοξος πως κάποια στιγμή θα έρθει ελπίδα και ειρήνη στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ