Κυβέρνηση: Μετά τις γιορτές το παράλληλο πρόγραμμα -Επρεπε να γίνει καλύτερος χειρισμός - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Μετά τις γιορτές το παράλληλο πρόγραμμα -Επρεπε να γίνει καλύτερος χειρισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διαπίστωση ότι ο χειρισμός της προώθησης του παράλληλου προγράμματος έπρεπε να είναι διαφορετικός κατέληξαν πολλά στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου στη σημερινή σύσκεψη εργασίας στη Βουλή υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έπρεπε να δώσουμε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να καταγγείλει δημοσιονομικό εκτροχιασμό και να προκαλέσει την ανησυχία των Θεσμών», υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη. Σημειώνουν πάντως πως το παράλληλο πρόγραμμα δεν αποσύρθηκε και θα πάει στη Βουλή μαζί με άλλα νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας.

Στη σύσκεψη έγινε αρκετή συζήτηση και για το ασφαλιστικό, καθώς τόσο αυτό όσο και η φορολόγηση των αγροτών είναι τα κρίσιμα βήματα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη επιρροή στους Θεσμούς προκειμένου να επιδείξουν ευελιξία και να μην επιμείνουν στη θέση τους πως τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τη μείωση συντάξεων.

Ο Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές με τους βουλευτές ενόψει των δύσκολων μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν
Ολοκληρώνεται σιγά σιγά ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους βουλευτές και σήμερα παίρνουν σειρά όσοι εκλέγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το «ραντεβού» έχει δοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αργά το απόγευμα, αφού προηγουμένως ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο πως ρίχνει μεγάλο βάρος στις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα έρθουν με τη νέα χρονιά και με φόντο βέβαια το «χαστούκι» αναβολής ψήφισης του «παράλληλου προγράμματος», που έφερε... τρικυμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ