H Δήμητρα Γαλάνη και 4 δεξιοτέχνες μουσικοί παίζουν με τον... Chronos [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

H Δήμητρα Γαλάνη και 4 δεξιοτέχνες μουσικοί παίζουν με τον... Chronos [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα εμφανιστούν στην ΑΘήνα και στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιανουαρίου, και θα ερμηνεύσουν τραγούδια μεγάλων ΕΛληνων δημιουργών, που έγραψαν ιστορία.

Η παράσταση Chronos δεν είναι ακόμη μία συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Είναι μια μουσική συνάντηση διαφορετικών σχολών. Κεντρικός τους άξονας, τραγούδια που έχουν γράψει μεγάλοι Ελληνες δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

H Δήμητρα Γαλάνη και 4 δεξιοτέχνες μουσικοί παίζουν με τον... Chronos [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού». Η ερμηνεύτρια εδώ συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Το project Chronos πρωτοπαρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν με τη μορφή ανοιχτής πρόβας στο Gazarte (Δεκέμβριος 2014) σε δύο παραστάσεις που αμέσως έγιναν sold out. Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας παράλληλα διθυραμβικές κριτικές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά από την τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει παρουσιάζεται ξανά τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε το video με δηλώσεις της Δήμητρας Γαλάνη και των μουσικών για την παράσταση

H παράσταση
CHRONOS με τη Δήμητρα Γαλάνη

Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο

GAZARTE Theater Stage, Τρίτη 5, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 9 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δήμητρα Γαλάνη chronos Gazarte
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ