Δεν δέχεται τη βαριά τιμωρία ο Μπλάτερ - Δηλώνει αθώος - iefimerida.gr

Δεν δέχεται τη βαριά τιμωρία ο Μπλάτερ - Δηλώνει αθώος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκνευρισμένος με την απόφαση της επιτροπής Ηθικής της FIFA εμφανίστηκε ο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε να παραδώσει την προεδρία, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Ο Μπλάτερ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 ετών από κάθε ενασχόληση με το χώρο του ποδοσφαίρου, ωστόσο τόνισε σε δηλώσεις του πως μόνο από το Κονγκρέσο μπορεί να δεχθεί τέτοια ποινή.

«Λυπάμαι, λυπάμαι για όλους και για όλα. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις επιτροπές που έβγαλαν απόφαση πριν από την ακρόαση. Λυπάμαι που είμαι ακόμα και σήμερα ένα μπαλάκι που με πετούν από εδώ και από 'κει. Ο πρόεδρος της FIFA μπορεί μόνο να διωχθεί από τη θέση του από το Κονγκρέσο και όχι από κάποια Επιτροπή. Εγώ είμαι ο πρόεδρος της FIFA, εγώ θα οδηγήσω την Ομοσπονδία στις προσεχείς εκλογές και θα προεδρεύσω του Κογκρέσου. Δεν ντρέπομαι για εμένα, ντρέπομαι μόνο για τις διαδικασίες που ακολούθησαν κάποιοι παραβιάζοντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Είμαι άνθρωπος με αρχές. Δεν διεκδίκησα ποτέ χρήματα που δεν μου ανήκαν. Τώρα με κατηγορούν ότι έδωσα χρήματα στον Πλατινί για να εξαγοράσω την ψήφο του και να εκλεγώ και πάλι πρόεδρος. Δεν αποδείχθηκε καμία από τις κατηγορίες κατά συνέπεια δεν μπορεί να ισχύει η τιμωρία. Θα παλέψω για τη FIFA και για το όνομά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ στην αρχική τοποθέτησή του επαναλαμβάνοντας ότι η πληρωμή των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στον Πλατινί δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά από την FIFA, κάτι που σημαίνει ότι δεν επρόκειτο περί μυστικής συμφωνίας των δύο ανδρών.

Στη συνέχεια ο τιμωρημένος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έκανε λόγο για παραπολιτικά συμφέροντα που ανακατεύτηκαν στο άθλημα και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν, όπως υποστηρίζει, υπόψιν από την αρμόδια Επιτροπή η δική του απολογία και το υπόμνημα που κατέθεσε, μέσω των δικηγόρων του, ο Μισέλ Πλατινί. «Καταθέσαμε και οι δύο, χωριστά, και αναφέραμε τα ίδια πράγματα. Μας λένε ψεύτες. Θα δούμε αν ισχύει αυτό. Είμαι Ελβετός πολίτης και θα προσφύγω στα ελβετικά δικαστήρια. Στην πατρίδα μου μια ποινή οκτώ ετών σου επιβάλλεται αν έχεις διαπράξει κάτι πραγματικά πολύ κακό, αν έχεις κάνει έγκλημα» τόνισε ο Μπλάτερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεπ Μπλάτερ Μισέλ Πλατινί Fifa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ