«Ανοιχτό παράθυρο» για τον ΕΦΚ σε τσίπουρο και τσικουδιά αφήνει ο Μοσκοβισί - iefimerida.gr

«Ανοιχτό παράθυρο» για τον ΕΦΚ σε τσίπουρο και τσικουδιά αφήνει ο Μοσκοβισί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε τσίπουρο και τσικουδιά, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Μοσκοβισί δείχνει να αφήνει περιθώρια στο ζήτημα της φορολογίας του τσίπουρου και της τσικουδιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Επιτροπή διεξάγει επί του παρόντος μελέτη σχετικά με την οδηγία 92/83/ΕΟΚ. ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «η αξιολόγηση θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τους μειωμένους συντελεστές, καθώς και τις διατάξεις για την ιδιωτική παραγωγή/ιδία κατανάλωση». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί την διάθεση εκ μέρους της Επιτροπής να υπάρξει διαβούλευση στο ζήτημα του ενιαίου φόρου στα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα συνοψιστούν και θα δημοσιευθούν το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ο Δημ. Παπαδημούλης είχε θέσει την 1/10/2015 με ερώτησή του προς την Κομισιόν, το ζήτημα της προστασίας του τσίπουρου και της τσικουδιάς τα οποία αποτελούν εθνικά προϊόντα Προστατευμένης Προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ανέφερε αν Κομισιόν αν μεταξύ άλλων «σκοπεύει να έρθει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για τη θέσπιση ενός νέου καθεστώτος για την επιβολή ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά», καθώς και «αν θα παρέχει στην Ελλάδα αντίστοιχες με τα υπόλοιπα κράτη μέλη εξαιρέσεις προστασίας παραδοσιακών εθνικών προϊόντων, όπως το τσίπουρο και η τσικουδιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΚ τσίπουρο Μοσκοβισι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ