Ο ξένος Τύπος για τις εκλογές στη ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη προσέλευση - iefimerida.gr

Ο ξένος Τύπος για τις εκλογές στη ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη προσέλευση

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σχολιάζει ο ξένος Τύπος, με τα δημοσιεύματα να στέκονται κυρίως στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, αλλά και τις διαφορές στο πρόγραμμά τους.

Ταυτόχρονα, τα ξένα Μέσα τονίζουν την μεγάλη προσέλευση πολιτών που υπήρξε χθες, στον πρώτο γύρο των εκλογών, σημειώνοντας παράλληλα το ότι δεν στάθηκε δυνατό να αναδειχθεί από αυτόν νικητής.

Die Zeit: Κανείς δεν έλαβε απόλυτη πλειοψηφία
Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία αναφέρει η Die Zeit. Η γερμανική εφημερίδα στέκεται αναφερόμενη στους δύο υποψηφίους σχολιάζει ότι και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον δεύτερο όμως να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής.

Wall Street Journal: Σε νέες εκλογές η ΝΔ
Η αμερικάνικη εφημερίδα σχολιάζει ότι το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο και έτσι θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

"Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπο με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους», προσθέτει η Wall Street Journal.

Blick: Έκπληξη η προσέλευση
Πραγματική έκπληξη χαρακτηρίζει η ελβετική εφημερίδα την προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών της ΝΔ. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", σχολιάζει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ