Απόφαση σταθμός: 8 χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί - iefimerida.gr

Απόφαση σταθμός: 8 χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αυστηρότητά της εξάντλησε η επιτροπή Ηθικής της FIFA αφού επέβαλλε στους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί τιμωρία αποκλεισμού από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 8 χρόνια.

Το σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε πριν από περίπου 1,5 μήνα με το έμβασμα του Μπλάτερ προς τον Πλατινό προκειμένου ο Γάλλος να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA, αποτέλεσε τελικά και το σημείο «τερματισμού» στην καριέρα των δύο αντρών.

Η επιτροπή Ηθικός της FIFA επέβαλλε τιμωρία 8 ετών και στους δύο, μετά τη συνεδρίασή της στη Ζυρίχη, για το έμβασμα ύψους 1,35 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στους λογαριασμούς του Πλατινί.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Η επιτροπή Ηθικής υπό την προεδρία του Χαν Γιόακιμ Έκερτ, τιμώρησε τον Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρο της FIFA και τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, με ποινή αποκλεισμού 8 ετών από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η ποινή αφορά το έμβασμα ύψους 2 εκατ. ελβετικών φράγκων τον Φεβρουάριο του 2011, από τον κ.Μπλάτερ προς τον κ.Πλατινί για το οποίο δεν υπήρχε καμία αιτιολογία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεπ Μπλάτερ Μισέλ Πλατινί Fifa UEFA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ