Γερμανία και Αυστρία ετοιμάζουν κοινό ευρωπαϊκό νόμο για την παροχή ασύλου - iefimerida.gr

Γερμανία και Αυστρία ετοιμάζουν κοινό ευρωπαϊκό νόμο για την παροχή ασύλου

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρόταση, για την κατάρτιση κοινού ευρωπαϊκού νόμου για το άσυλο, ετοιμάζουν η Γερμανία και η Αυστρία.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, στον οποίο η Ανγκελα Μέρκελ έχει αναθέσει το χειρισμό της κρίσης των προσφύγων, δήλωσε στο Focus ότι συνεργάζεται με τον Αυστριακό υπουργό Γιόζεφ Οστερμάιερ στο θέμα.

«Συζητάμε για το ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει ένα τέτοιο σύστημα» είπε ο Αλτμάιερ, αναφερόμενος σε έναν ευρωπαϊκό νόμο και τα μέσα για την επιβολή του. Σύντομα θα προσεγγίσουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει περισσότερη προθυμία για συζήτηση όσον αφορά το πρόβλημα από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Τα λεγόμενα hotpots έχουν κεντρικό ρόλο στις ιδέες που επεξεργάζονται η Γερμανία και η Αυστρία όσον αφορά έναν νόμο για το άσυλο που θα έχει ισχύ σε όλη την ΕΕ. Τα κέντρα κράτησης και ελέγχων των μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα έχουν στόχο να προσδιορίζεται ποιοι από αυτούς είναι πράγματι αιτούντες άσυλο και ποιοι δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ, το οποίο έχει στόχο να κατανεμηθεί πιο ισομερώς το βάρος της υποδοχής τους.

Οσο για το τι θα προέβλεπε ένας κοινός νόμος της ΕΕ για το άσυλο, ο Αλτμάιερ είπε πως θα σημάνει ότι θα λαμβάνεται μια βασική απόφαση στα hotspots σχετικά με το εάν κάποιος χρειάζεται προστασία.

Εκείνοι για τους οποίους η απόφαση θα είναι πως χρειάζονται προστασία «θα ανακατανέμονται στις χώρες της ΕΕ βάσει μιας φόρμουλας και τότε το σημερινό σύστημα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε κάθε χώρα θα αναλαμβάνει να τους διαχειριστεί», πρόσθεσε.

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί έναν ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο και την αυστηρότερη φρούρηση των εξωτερικών συνόρων κλειδί για τη μείωση των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία, που φέτος αναμένεται να ανέλθουν σε ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άσυλο ευρωπαϊκός νόμος πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ