Το δημοψήφισμα γκρεμίζει το Χρηματιστήριο - Πτώση 7% - iefimerida.gr

Το δημοψήφισμα γκρεμίζει το Χρηματιστήριο - Πτώση 7%

αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος οδήγησε σήμερα το Χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται λίγο μετά τις 15.00 στις 750 μονάδες υποχωρώντας κατά 6,98%.

Μεγάλη πτώση καταγράφει ο κλάδος των τραπεζών. Ήδη βρίσκεται στο -12,83 %. Η Αλφα βρίσκεται στο -13,84%, η Αγροτική στο -17,55%, η Εθνική Τράπεζα στο -12,21%, η Eurobank -15,15%, η Πειραιώς -16,67%

Απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες σημειώνονται και στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse υποχωρεί κατά 2,93%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Dax σημειώνει απώλειες κατά 4,33%. Στο Παρίσι ο δείκτης Cac 40 υποχωρεί κατά 4,33%.

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,37260 δολάρια ενώ το ελληνικό 10ετές κρατικό ομόλογο διαπραγματεύεται στις 2269,8 μονάδες.

Ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του επενδυτικού κοινού στην εξαγγελία δημοψηφίσματος από την Ελλάδα, η διαφορά του επιτοκίου μεταξύ του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού, που χρησιμοποιείται ως "εργαλείο στάθμισης", έφθασε στο επίπεδο-ρεκόρ των 434 μονάδων βάσης, ή σε ποσοστό το 4,34%.

Σε επίπεδα-ρεκόρ έφθασε και η διαφορά του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού μετά τον πανικό που έχει προκαλέσει η εξαγγελία για δημοψήφισμα. Περίπου στις 3 ώρα Ελλάδος, τα γαλλικά ομόλογα για πρώτη φορά μετά τη δημιουργία της Ευρωζώνης έφθασαν στο επίπεδο των 121,7 μονάδων δηλαδή 1,2% πάνω από το γερμανικό.

Με πτώση άνοιξε και η Wall Street

Η ειδηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος έριξε τους δείκτες και στις ΗΠΑ, καθώς τα αμερικανικά χρηματιστήρια άνοιξαν σήμερα με πτώση του δείκτη Dow Jones κατά 2% ενώ ο NASDAQ σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες 2,9%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ