Εγγυήσεις για την αποχώρηση του Ασαντ απαιτεί η Γαλλία -Δεν μπορεί να ενώσει τον λαό της Συρίας - iefimerida.gr

Εγγυήσεις για την αποχώρηση του Ασαντ απαιτεί η Γαλλία -Δεν μπορεί να ενώσει τον λαό της Συρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία είναι επιβεβλημένη, για λόγους ηθικούς και αποτελεσματικότητας, τόνισε η Γαλλία, απαιτώντας από τον ΟΗΕ εγγυήσεις ότι θα πέσει από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος.

«Πώς κάποιος θα μπορέσει να ενώσει έναν λαό που συνέβαλε κατά μεγάλο μέρος να σφαγιαστεί;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, λίγη ώρα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση η οποία επικυρώνει ένα φιλόδοξο σχέδιο ειρήνευσης για τη Συρία.

Μοιάζει άπιαστη μία αληθινή και διαρκής συμφιλίωση ανάμεσα στον λαό και το συριακό κράτος, όσο παραμένει στη διακυβέρνηση ο Ασαντ, τόνισε ακόμη ο Φαμπιούς, που ζήτησε να αρχίσει μια «αποτελεσματική (πολιτική) μετάβαση που σημαίνει την παράδοση σε μια μεταβατική κυβέρνηση όλων των εκτελεστικών εξουσιών, κυρίως τον έλεγχο επί του στρατού και του μηχανισμού των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως το προβλέπει η Ανακοίνωση της Γενεύης».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη, για τη Γαλλία, την ιδέα ότι ο Άσαντ θα θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και σημείωσε ότι αντίθετα με την αντιπολίτευση, η συριακή κυβέρνηση δεν μοιάζει να θέλει να διεξαγάγει σοβαρές διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοράν Φαμπιούς Μπασάρ Αλ Άσαντ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ