Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει: Θα ψηφιστεί το παράλληλο πρόγραμμα -Πέρασαν 2 τροπολογίες στο σύμφωνο συμβίωσης - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει: Θα ψηφιστεί το παράλληλο πρόγραμμα -Πέρασαν 2 τροπολογίες στο σύμφωνο συμβίωσης

Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πέρασαν δύο 24ωρα από την ταπεινωτική απόσυρση του παράλληλου προγράμματος λόγω αντιδράσεων των δανειστών και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι θα ψηφιστεί.

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και προειδοποιεί: «Παρά τις προσπάθειες της τρόικας εσωτερικού να ανακόψει κάθε μέτρο κοινωνικής ανακούφισης και να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία, σε σύμπνοια με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν».

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά τις προσπάθειες της τρόικας εσωτερικού να ανακόψει κάθε μέτρο κοινωνικής ανακούφισης και να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία, σε σύμπνοια με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη συνέχιση της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στα ανοιχτά θέματα της σύμβασης (κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά) και της κατάρτισης και εφαρμογής ενός πλήρους, ταξικά μεροληπτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του ταχύτερου δυνατού απεγκλωβισμού από την επιτροπεία, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και τη δημιουργία ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Πέρασαν από το «παράθυρο» δύο διατάξεις στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατέθεσε δύο διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» εμβόλιμες σε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης,

Οι τροπολογίες αφορούν τα Άρθρα 112 και 113 του «παραλληλου προγράμματος», αντίστοιχα, κατατέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο νομοσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης.

Δείτε σε μορφή PDF τις διατάξεις119/12 και 119/13

Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες με τις κατατεθείσες στο «παράλληλο πρόγραμμα». Η μία εξ’ αυτών (άρθρο 113), αφορά στην αναστολή ειδικού τέλους ταφής έχρι 31.12.2016.

Η άλλη τροπολογία αφορά την παράταση μέχρι 31.12.2016 των συμβάσεων εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους φορείς διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Η μισθολογική, όπως λέει η διάταξη θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο, ενώ οι συμβάσεις δεν επιτρέπεται να γίνουν αορίστου χρόνου.

Οι παραπάνω τροπολογίες αποτελούν τις δύο από τις 13 βουλευτικές που έχουν συνολικά κατατεθεί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, με τις υπόλοιπες 11 να είναι του Ποταμιού (2) με τροποποιητικές διατάξεις επί του συμφώνου (επιμέλεια τέκνων) και των διατάξεων για τον Τύπο, μία του ΚΚΕ για την εξάλειψη του αξιόποινου από των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις και οι υπόλοιπες ποινικές διατάξεις του νομοσχεδίου και κάποιων μεμονωμένων σχετικά με τα υποθηκοφυλακεία κτλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ