Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] - iefimerida.gr

Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θρυλική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, για μία μόνο βραδιά στο Τριανόν, παρουσιασμένη με ζωντανή μουσική, όπως όταν πρωτοπροβλήθηκε, το 1931.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε «Τα φώτα της Πόλης» στη λίστα με τις 100 σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα αλλά τη διέκρινε και ως την καλύτερη ρομαντική κομεντί όλων των εποχών.

Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην περίοδο του μεγάλου οικονομικού κραχ. Εκεί ο Σαρλώ ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλη. Αποφασισμένος να τη βοηθήσει, αλλά παντελώς άφραγκος, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να επανέλθει η όρασή της. Αναγκάζεται λοιπόν να κάνει διάφορες μικροδουλειές-απατεωνιές, ώστε να μαζέψει λεφτά για μια εγχείρηση που θα τη θεραπεύσει. Στην πορεία των προσπαθειών του σχηματίζει μια φιλία με έναν εκατομμυριούχο ο οποίος τον συμπονά όταν είναι μεθυσμένος και τον απεχθάνεται όταν είναι νηφάλιος. Κάπως έτσι ο Σαρλώ μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες για χάρη του έρωτα.

Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όταν ο Τσάπλιν άρχισε την παραγωγή της ταινίας, ο ομιλών κινηματογράφος είχε ήδη αρχίσει να επισκιάζει τις παλιές παραγωγές. Παρά την πίεση που δέχθηκε, αρνήθηκε να επιτρέψει στους χαρακτήρες του να μιλάνε και προτίμησε να κάνει μια αρκετά δημιουργική χρήση του ήχου. Όταν οι ήρωες προσπαθούν να μιλήσουν, ο ήχος που βγαίνει είναι σαν παρωδία του λόγου. Κάπως έτσι ο δημιουργός δηλώνει πως ο ομιλών κινηματογράφος που ανέτελλε το 1931 δεν ήταν ένας βιώσιμος κόσμος για τον ήρωά του.

Απόψε, «Τα φώτα της πόλης» με live πιάνο από τον Χρήστο Οικονομίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η ταινία προβάλλεται σήμερα στις 21.00. Στο πιάνο ο Χρήστος Οικονομίδης.
Κινηματογράφος Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα, τηλ. 210 8215469

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ