1.4 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως στην ΕΕ λόγω της απομίμησης παιχνιδιών -Ποια αντιγράφονται περισσότερο - iefimerida.gr

1.4 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως στην ΕΕ λόγω της απομίμησης παιχνιδιών -Ποια αντιγράφονται περισσότερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κατασκευαστές των παιχνιδιών σε όλη την Ε.Ε. χάνουν περίπου 1,4 δις ευρώ κάθε χρόνο λόγω της παρουσίας των προϊόντων παραποίησης ή απομίμησης στην αγορά.

Η νέα έκθεση από το Γραφείο Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-ΟΗΙΜ), αποκαλύπτει ότι το 12,3% των πωλήσεων στον τομέα αυτό χάνεται λόγω της παραποίησης/απομίμησης. Αυτές οι χαμένες πωλήσεις μεταφράζονται σε 6,150 χαμένες θέσεις εργασίας, με επακόλουθο οι νόμιμες επιχειρήσεις να απασχολούν λιγότερους ανθρώπους από ό, τι μπορούσε να είχε επιτευχθεί λόγω της αντιγραφής. Ο τομέας της βιομηχανίας που κατασκευάζει αυτά τα παιχνίδια σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ε.Ε., που απασχολούν, κατά μέσο όρο, περίπου 10 εργαζόμενους ανά επιχείρηση. Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι, αν ληφθούν υπόψη οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της παραποίησης/απομίμησης, χάνονται 370 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά έσοδα σε όλη την Ε.Ε., που αφορούν τον ΦΠΑ, το φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το φόρο επί των κερδών μιας εταιρείας. Στην έκθεση, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι κονσόλες και τα βιντεοπαιχνίδια, αναφέρονται ως τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που αντιγράφονται, τα εξής:

  • Κούκλες
  • Λούτρινα ζωάκια
  • Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Μουσικά παιχνίδια και  όργανα
  • Είδη μοντελισμού όπως είναι τα τρένα κ.α.
  • Παζλ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ