Ληστές - βάνδαλοι «χτύπησαν» οκτώ εκκλησίες - iefimerida.gr

Ληστές - βάνδαλοι «χτύπησαν» οκτώ εκκλησίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον οκτώ εκκλησίες στον Μυλοπόταμο, αλλά και την πόλη του Ρεθύμνου ληστές «χτύπησαν» μέσα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Οι δράστες-ιερόσυλοι δεν δίστασαν όχι μόνο να αρπάξουν τάματα και χρήματα που βρήκαν στα παγκάρια, αλλά και να προκαλέσουν αρκετές υλικές ζημιές στους ναούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr οι δράστες «επισκεύθηκαν» πέντε κεντρικούς ιερούς ναούς της υπαίθρου, μεταξύ των οποίων είναι και οι εκκλησίες των χωριών Χώνος, Αΐμονας, Κάλυβος και Αγρίδια. Πέρα όμως από τα παγκάρια των εκκλησιών του Μέσα Μυλοποτάμου, στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκαν το ίδιο τριήμερο και τρεις ακόμα εκκλησίες της πόλης του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα οι ναοί της Αγίας Βαρβάρας, του Τιμίου Σταυρού και της Κυρίας των Αγγέλων.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι δράστες άρπαξαν ό,τι χρήματα υπάρχουν στα παγκάρια, όμως πέρα από αυτό προκάλεσαν και σοβαρές φθορές σε πόρτες και παράθυρα. Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση της Κυρίας των Αγγέλων, η οποία το τελευταίο διάστημα είναι κλειστή λόγω εργασιών επισκευής, οι δράστες άρπαξαν τα χρυσά τάματα που είχαν εναποθέσει πιστοί στην εικόνα της Παναγίας, ενώ στην Αγία Βαρβάρα έσπασαν την κεντρική πόρτα του ναού και στον Τίμιο Σταυρό δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, αφού έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ