Επιμήκυνση επιθυμεί ο Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Επιμήκυνση επιθυμεί ο Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποδώσουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σήμερα σε συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για την εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους, όχι όμως και της επιμήκυνσής του, όπως φαίνεται να ερμηνεύουν κύκλοι της αγοράς την έκκλησή του για «περισσότερο χρόνο». Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει συμπολιτευόμενους βουλευτές αλλά και την κοινωνία, διαβεβαίωσε και πάλι ότι δε θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε οριζόντιες αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για την επιτυχή έκβαση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής απαιτείται περιορισμός των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ, στοχευμένες κοινωνικές παροχές και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Αναφορικά με το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, έκανε λόγο για συμμετοχή ιδιωτών σε τομείς υποδομών, όπως στα λιμάνια, αεροδρόμια, στην ενέργεια και στα τυχερά παιχνίδια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η κρατική συμμετοχή σε αυτούς τους τομείς μπορεί να μειωθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα απεμποληθεί το δημόσιο συμφέρον και οι στρατηγικές συμμετοχές.

"Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση και οι Έλληνες πιο σίγουροι. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον δρόμο που ακολουθούμε", υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

"Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι απλά η ευχή ενός υπουργού Οικονομικών, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά βγαίνει από την ανάλυση πρόδρομων δεικτών της ελληνικής οικονομίας, όπως η πολύ μεγάλη αύξηση των εξαγωγών και ταυτόχρονα η σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία" πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ