Εκλογές στη ΝΔ: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι -Η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα - iefimerida.gr

Εκλογές στη ΝΔ: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι -Η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ δεν έχει αλλάξει από εκείνη της Κυριακής 22 Νοεμβρίου που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της παράταξης.

Ποια είναι η διαδικασία:

  • Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών Θα πρέπει να έχουν μαζί ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα. 
  • Θα καταβάλλουν ποσό 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής-συμμετοχής, 
  • Θα επιλέξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. 

Νικητής από την πρώτη Κυριακή ή β΄γύρος
Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Εκτός, βέβαια, κι αν ο δεύτερος, ειδικά εάν η διαφορά από τον πρώτο είναι σημαντική, παραιτηθεί.

Στην περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα αφορά μόνον όσους ψηφίσουν μεθαύριο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο.

Οσοι ψηφίσουν θα εγγραφούν μέλη του κόμματος
Οσοι ψηφίσουν μεθαύριο θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται, ουσιαστικά, μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η Ν.Δ., καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι υπογράφουν ότι αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τη Ν.Δ., βάσει του νόμου.

Πού ψηφίζουν για πρόεδρο της ΝΔ

Τα εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα

Τα εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ