Η κυβέρνηση απαξιώνει τα Συμβούλια Ιδυμάτων Πανεπιστημίων- Τι αναφέρει το Ποτάμι - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση απαξιώνει τα Συμβούλια Ιδυμάτων Πανεπιστημίων- Τι αναφέρει το Ποτάμι

Το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βροχή» παραιτήσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα Συμβούλια Ιδρυμάτων των Πανεπιστημίων, ψαλιδίζοντας τις αρμοδιότητές τους και περιορίζοντας τον θεσμικό τους ρόλο.

Μετά την παραίτηση των προέδρων των Συμβουλίων ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Κρήτης έρχεται η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την παραίτησή του από τη θέση του υπέβαλλε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος κ. Ν. Ζούμπος. Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία κοινοποίησε και στον υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη, επισημαίνει ότι τα Συμβούλια Ιδρυμάτων υποβαθμίζονται και μάλιστα εκτός εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Ο κ. Ζούμπος δήλωσε πως «κυκλοφόρησε ήδη το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το νέο ρόλο του Συμβουλίου Ιδρύματος και το οποίο υποβαθμίζεται, καθώς γίνεται ένα απλό γνωμοδοτικό όργανο. Εμείς, όταν αναλάβαμε πριν περίπου τρία χρόνια στο Συμβουλίου Ιδρύματος, είχαμε άλλο ρόλο να υπηρετήσουμε. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου και γι’ αυτό οδηγήθηκα στην απόφαση της παραίτησης».

Το Ποτάμι: Που θα σταματήσει η κατρακύλα

Άλλος ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια κρίσιμη θέση επειδή δεν του επιτρέπεται να ασκήσει το ρόλο του επισημαίνει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τον κ. Φίλη, το μόνο που αναγνωρίζεται είναι η κομματική ένταξη. Το είδαμε και στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που συγκρότησε. Κατά τα λοιπά, τη στιγμή που κομματικοποιεί τα πάντα και διώχνει από παντού καταξιωμένους επιστήμονες η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση. Συναίνεση στο γκρέμισμα όποιων θετικών με κόπο προωθήθηκαν και στο διωγμό επιτυχημένων ανθρώπων δεν πρόκειται να βρει.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ