Αυτά είναι τα 5 καλύτερα Google Doodle -Πότε ξεκίνησαν και γιατί δημιουργήθηκαν [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα Google Doodle -Πότε ξεκίνησαν και γιατί δημιουργήθηκαν [εικόνα & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο Google Doodle δημιουργήθηκε το 1998 και δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους, ενώ κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της δημοφιλούς σελίδας αναζήτησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing) πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου».

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα Google Doodle -Πότε ξεκίνησαν και γιατί δημιουργήθηκαν [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της τότε νεαρής εταιρίας.

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον Webmaster Dennis Hwang ως επικεφαλής της ομάδας των doodles και δώδεκα χρόνια αργότερα, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων (τους doodlers) και μηχανικών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 2000 doodles.

Σκοπός των doodles είναι να ενημερώσουν το κοινό για κάποια ειδική περίσταση που αφορά είτε γνωστές προσωπικότητες είτε γεγονότα που συνέβησαν ή θα συμβούν.

Η Telegraph επέλεξε και παρουσιάζει τα 5 καλύτερα Google Doodles που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google doodle Telegraph
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ