Τσακαλώτος στην εκδήλωση των «53»: Κάναμε ταξικές επιλογές όπως για παράδειγμα ποια σπίτια θα σωθούν - iefimerida.gr

Τσακαλώτος στην εκδήλωση των «53»: Κάναμε ταξικές επιλογές όπως για παράδειγμα ποια σπίτια θα σωθούν

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν...απ´όλα είχαν οι αναφορές όσων μίλησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην ΕΣΗΕΑ από την τάση των "53".

Κυρίαρχο στοιχείο ήταν η κριτική, αλλά και ο απολογισμός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ενώ η εσωκομματική τάση έκρουσε τον κώδωνα και για τις πιθανές συνεργασίες "ξορκίζοντας" το ενδεχόμενο της διεύρυνσης.

Το λόγο, πήραν βουλευτές και στελέχη, ενώ πεντάλεπτη ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έστρεψε πάνω του το ενδιαφέρον όλων.

Τσακαλώτος: Τσακαλώτος: Κάναμε ταξικές επιλογές όπως για παράδειγμα ποια σπίτια θα σωθούν
Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ταξικές επιλογές που έγιναν -όπως για το ποια σπίτια θα σωθούν- δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί ζήτηση, ώστε να υπάρξει χώρος για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης και να παρουσιαστεί το Μάρτιο.
Ανέφερε ότι το κόμμα καλείται να πιέσει περισσότερο στο σκέλος των επενδύσεων, ενώ προχώρησε στην παραδοχή ότι "τα βαθιά νερά δεν ήταν η 12η Ιουλίου, αλλά η υλοποίηση της πολιτικής της".Χαρακτήρισε δε αποτυχία το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάτι απτό στον τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης λέγοντας ότι η κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητες σε θέματα διαφθοράς, σε υγεία, παιδεία κ.α.

Λάμπρου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επικρατήσει σιωπή...νεκροταφείου
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνος Λάμπρου, παίρνοντας το λόγο,αναφέρθηκε σε όσους μίλησαν για...επιστροφή των "53". "Η επιστροφή των 53 είπαν λες και εμείς
είχαμε πάει βόλτα", είπε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανοιχτό ιδεολογικό ρεύμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα από τη διαφορά καθώς και ότι στους κόλπους του "δεν θα επικρατήσει ποτέ σιωπή νεκροταφείου".
Σχολιάζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, απέδωσε σε αυτές την ύπαρξη των "53"."Παραμένουμε εδώ γιατί το μνημόνιο για εμας είναι ξένο, εχθρικό προιόν πραξικοπήματος και δεν θέλουμε να παραδοθούμε χωρίς μάχη". Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, τόνισε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συναίνεσης ή διεύρυνση στη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που καλλιεργείται από κάποιους.

Το λόγο πήρε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία μίλησε για την αποφασιστικότητα " να διαφυλάξουμε την αριστερή μας συνείδηση" , ενώ υπεραμύνθηκε των τάσεων σημειώνοντας πως σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα οι τάσεις
δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιθωροποιούται.

Και η αντιπρόεδρος της Βουλής όμως, Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσε το δικό της στίγμα. Η ίδια μίλησε για το φόβο να μην υπάρξει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια, -να γίνει δηλαδή κανονικότητα αυτό που ζούμε- και αναφέρθηκε στο Συνέδριο ως μια ευκαιρία.

Ποιοι έδωσαν το....παρόν!
Και οι παρουσίες όμως στην εκδήλωση ήταν αρκετές.
Στην εκδήλωση πήγε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υφυπουργός ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Από τους βουλευτές, εμφανίστηκαν οι Χρήστος Μαντάς, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μάκης Μπαλαούρας και βέβαια ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Εκεί, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου, όπως και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος 53 ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ