Habertürk: Η Τουρκία κρατά 27 ρωσικά πλοία ως αντίποινα -Διαψεύδει η Μόσχα - iefimerida.gr

Habertürk: Η Τουρκία κρατά 27 ρωσικά πλοία ως αντίποινα -Διαψεύδει η Μόσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεδομένου πως η Ρωσία κρατάει 8 εμπορικά πλοία, που φέρουν τουρκικές σημαίες στη Μαύρη Θάλασσα, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, η Τουρκία κρατά 27 ρωσικά πλοία σε αντίποινα, σύμφωνα με την Habertürk.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα για το ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί, οι δύο χώρες ανταλλάσσουν mail.

«Δεν είναι σαφές το πού και πότε να συναντηθούν. Οι δύο πλευρές έδειξαν την πρόθεσή τους να ξεπεράσουν το πρόβλημα», δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται διπλωμάτες, τονίζει πως η ρωσική πρεσβεία στην Αγκυρα, δεν έχει λάβει καμία καταγγελία από Ρώσους πλοιοκτήτες για κράτηση πλοίων τους.

Την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά απέρριψε ρωσικό αίτημα για αποζημίωση σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, με Τούρκο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η συζήτηση.

«Αντί να συνεχίσει να αρνείται την ευθύνη της για το περιστατικό και να δυσφημεί νόμιμες ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, θα έπρεπε να πει συγγνώμη, να πληρώσει για τις ζημίες και να παρέχει εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον», είχε δηλώσει στο RIA Novosti, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρωσικά πλοία Τουρκία αντίποινα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ