Αύξηση αεροπορικών αφίξεων το 2016 προβλέπει ο Ανδρεάδης - iefimerida.gr

Αύξηση αεροπορικών αφίξεων το 2016 προβλέπει ο Ανδρεάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2016 ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, λόγω σειράς εξωγενών παραγόντων που κρατούν τα στελέχη του κλάδου σε επιφυλακή.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, οι αεροπορικές αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν 5% το 2016 σε σχέση με φέτος, καθώς ο κλάδος αναμένεται να επωφεληθεί και από την πτώση των τιμών πετρελαίου και την υποχώρηση του ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε, αναλυτές αναμένουν ότι οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι θα πλήξουν τον τουριστικό κλάδο στην Ευρώπη και πιθανόν και την Ελλάδα. Αρνητικό αντίκτυπο πιθανόν να έχει και η προσφυγική κρίση.

Η Ελλάδα ενδεχομένως να επωφεληθεί από το οικονομικό μποϊκοτάζ που έχει επιβάλλει η Ρωσία στην Τουρκία, δήλωσε, συστήνοντας πάντως στις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν την έκδοση βίζας για Ρώσους, Κινέζους και άλλους τουρίστες.

Ο κ. Ανδρεάδης πρόσθεσε ότι η διαχείριση των κόκκινων δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων θα βοηθήσει σημαντικά εκείνες που επιδιώκουν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους και να κάνουν μια καινούργια αρχή.

"Σε αυτή τη φάση, είναι δύσκολο να γίνει κάποια ασφαλής πρόβλεψη για το 2016. Ολοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα και από τη μία και από την άλλη πλευρά", εκτίμησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανδρεαδης σετ πτήσεις 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ