Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ψάχνει πρόεδρο -Ανοιχτή πρόσκληση - iefimerida.gr

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ψάχνει πρόεδρο -Ανοιχτή πρόσκληση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημόσια ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα αναρτηθεί στο www.opengov.gr με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως σημειώνει σε δήλωση του ο υπουργός, διασφαλίζεται έτσι η ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ, «από όσους επιθυμούν να στρεβλώσουν ή να επηρεάσουν την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με όρους, που έχουν ως στόχο την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και των πολιτών και όχι της διαπλοκής και των οργανωμένων συμφερόντων».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι για την πλήρωση της θέσης του «επιλέγουμε μια ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία θα συγκεντρώσει υποψηφιότητες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες:

Μια πραγματικά ανταγωνιστική αγορά, που θα φέρνει αξιόπιστες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος στον καταναλωτή.

Η ενίσχυση των επενδύσεων με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η προστασία του καταναλωτή και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, ο οποίος έχει τετραετή θητεία σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύμφωνα με το υπουργείο, προβλέπεται να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, την οικονομική ή νομική επιστήμη, με εξειδίκευση ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

Η επιλογή του θα γίνει με εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιλέγει και διορίζει τον πρόεδρο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα σχετικά δικαιολογητικά από τις 18 Δεκεμβρίου 2015 έως και στις 7 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 17.00) αποκλειστικά μέσω διαδικτυακού συνδέσμου.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης συμμετοχής, τα προσόντα επιλογής του προέδρου, η διαδικασία επιλογής, η θητεία, τα κωλύματα διορισμού, οι υποχρεώσεις του προέδρου ΕΕΤΤ κ.ά.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, είχε παραιτηθεί δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕΤΤ πρόεδρος θέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ