Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δικά της χρήματα, σε συνεργασία με τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία «100 Ζωές» στην οποία συμμετέχει και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η Βρετανή, λιβανέζικης καταγωγής, δικηγόρος που ανέλαβε την υποστήριξη της Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας, για την παραδοχή από τους Τούρκους της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μία ετήσια υποτροφία, για μια φοιτήτρια από τον Λίβανο.

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εκάστοτε κάτοχος της υποτροφίας οποία θα μπορεί να σπουδάσει για δύο χρόνια με όλα πληρωμένα στην Αρμενία, στο United World College Dilijan. Η υποτραφία «Αμάλ Κλούνεϊ» όπως θα ονομάζεται θα δίνεται σε μία Λιβανέζα φοιτήτρια, «για την εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοσή της και το ενεργό ενδιαφέρον της στην προώθηση των Ανδρωπίνων Δικαιωμάτων και των Διεθνών Θεμάτων», τομείς στους οποίους ειδικεύεται ως νομικός και η ίδια η χορηγός.

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Αυτή η υποτροφία θα δώσει στις γυναίκες από τον Λίβανο, μια ευκαιρία ζωής», δήλωσε επί του θέματος η Αμάλ, η οποία γεννήθηκε στη Βηρυτό. «Η δια-πολιτισμική μάθηση και οι σπουδές στο εξωτερικό μπορούν να αλλάξουν τον άνθρωπο. Είμαι ευγνώμων που οι “100 Ζωές” βοηθούν ώστε να ανοίξει μία πόρτα γι αυτές τις έξυπνες και ταλαντούχες νέες γυναίκες».

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η πρώτη Λιβανέζα φοιτήτρια που κέρδισε την υποτροφία «Αμάλ Κλούνεϊ», ονομάζεται Πάμελα Τεμπχρανί. Η νικήτρια αποφοίτησε πρόσφατα με άριστα και πρόκειται να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αρμενία, στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Γυναικών.

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Η Αμάλ Κλούνεϊ αποτελεί πρότυπο ως νομικός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε σχετικά με την υποτροφία ένας από τους ιδρυτές των «100 Ζωών», και του Κολεγίου UWC Dilijan, Ρούμπεν Βαρντανιάν. «Είναι παράδειγμα ακεραιότητας και αφοσίωσης και τυπικό δείγμα διαπολιτισμικού πολίτη του κόσμου. Το Κολέγιο UWC Dilijan θέλει να καταστήσει την εκπαίδευση, ένα είδος ειρηνευτικής δύναμης, φέρνοντας σε επαφή νέους φερέλπιδες καθοδηγητές από όλο τον κόσμο».

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πάντως και ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν πάει πίσω, όσον αφορά τον έμπρακτο ακτιβισμό. Ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος για το βραβείο των «100 Ζωών», Αurora for Awakening Humanity, με έπαθλο το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το βραβείο θα παρουσιαστεί στις 24 Απριλίου στη Γερεβάν της Αρμενίας, και θα τιμήσει ανθρώπους οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων. Στην πιο πάνω πρωτοβουλία ο Κλούνεϊ συμμετέχει και με τη δική του ανθρωπιστική οργάνωση, «Not on our Watch». Οι δύο οργανώσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν την προσοχή τον αντίκτυπο που είχε η γενοκτονία αλλά και να αποτρέψουν άλλες μαζικές θηριωδίες σε όλο τον κόσμο.

Η Αμάλ Κλούνεϊ χορηγεί φοιτήτριες από τον Λίβανο για σπουδές στην Αρμενία [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Δείτε στο βίντεο την Αμάλ Κλούνεϊ να μιλάει για την υπόθεση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ