Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ

Γίνεται με λευκό κρασί. Δοκιμάστε το και θα γίνει σταθερή επιλογή σας.

Υλικά

  • 1 κουνέλι χωριάτικο και βιολογικό, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι ξερό και θυμάρι σε κλαδάκι χλωρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίστε με χοντρό αλάτι το κουνέλι
  • Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Σε μια βαριά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε όλο το κουνέλι, προσεκτικά κάθε κομμάτι, να χρυσίσει καλά
  • Αν είναι πολλά τα κομμάτια, βγάλτε μερικά, συνεχίστε να σωτάρετε καλά τα υπόλοιπα
  • Βγάλτε τα όλα στην άκρη
  • Στο λάδι που υπάρχει ρίξτε τα κρεμμύδια
  • Αν πιστεύετε ότι το λάδι σας κάηκε στο σωτάρισμα, αδειάστε το και αλλάξτε το
  • Ρίξτε αλάτι στα κρεμμύδια και σωτάρετε ελαφρά
  • Ρίξτε το κρασί
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης
  • Μόλις πάρει αρώματα, ρίξτε το κουνέλι
  • Ισως χρειαστεί ελάχιστο νερό
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα
  • Προσοχή: Πρέπει να γυρίζετε συχνά τα κομμάτια, να ελέγχετε αν υπάρχουν υγρά
  • Χρειάζεται 1 ώρα για να είναι έτοιμο

Πατάτες σοτέ
Eίναι καλύτερες από τις τηγανητές πατάτες, γιατί χρειάζονται λιγότερο λάδι. Επίσης, είναι κριτσανιστές από έξω και μαλακές από μέσα.

  • 3-4 πατάτες σκληρές, π.χ. Νάξου
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το πολύ άμυλο τις βάζουμε για λίγο σε κρύο νερό
  • Τις σκουπίζουμε
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ζεσταίνεται αρκετά
  • Τις τηγανίζουμε σε αρκετούς βαθμούς και γυρίζουμε συχνά
  • Αλατίζουμε όταν είναι έτοιμες

Αν θέλετε να γίνουν πιο γρήγορα οι πατάτες, κόψτε τις σε μικρά κυβάκια:

Η αποθέωση είναι οι πατάτες σοτέ σε βούτυρο χήνας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κουνέλι θυμάρι πατάτες σοτέ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ