fbpx Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ
16|12|2015 | 14:27

Γίνεται με λευκό κρασί. Δοκιμάστε το και θα γίνει σταθερή επιλογή σας.

Υλικά

  • 1 κουνέλι χωριάτικο και βιολογικό, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι ξερό και θυμάρι σε κλαδάκι χλωρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίστε με χοντρό αλάτι το κουνέλι
  • Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Σε μια βαριά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε όλο το κουνέλι, προσεκτικά κάθε κομμάτι, να χρυσίσει καλά
  • Αν είναι πολλά τα κομμάτια, βγάλτε μερικά, συνεχίστε να σωτάρετε καλά τα υπόλοιπα
  • Βγάλτε τα όλα στην άκρη
  • Στο λάδι που υπάρχει ρίξτε τα κρεμμύδια
  • Αν πιστεύετε ότι το λάδι σας κάηκε στο σωτάρισμα, αδειάστε το και αλλάξτε το
  • Ρίξτε αλάτι στα κρεμμύδια και σωτάρετε ελαφρά
  • Ρίξτε το κρασί
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης
  • Μόλις πάρει αρώματα, ρίξτε το κουνέλι
  • Ισως χρειαστεί ελάχιστο νερό
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα
  • Προσοχή: Πρέπει να γυρίζετε συχνά τα κομμάτια, να ελέγχετε αν υπάρχουν υγρά
  • Χρειάζεται 1 ώρα για να είναι έτοιμο

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ  | iefimerida.gr 0

Πατάτες σοτέ
Eίναι καλύτερες από τις τηγανητές πατάτες, γιατί χρειάζονται λιγότερο λάδι. Επίσης, είναι κριτσανιστές από έξω και μαλακές από μέσα.

  • 3-4 πατάτες σκληρές, π.χ. Νάξου
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το πολύ άμυλο τις βάζουμε για λίγο σε κρύο νερό
  • Τις σκουπίζουμε
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ζεσταίνεται αρκετά
  • Τις τηγανίζουμε σε αρκετούς βαθμούς και γυρίζουμε συχνά
  • Αλατίζουμε όταν είναι έτοιμες

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ  | iefimerida.gr 1

Αν θέλετε να γίνουν πιο γρήγορα οι πατάτες, κόψτε τις σε μικρά κυβάκια:

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ  | iefimerida.gr 2

Η αποθέωση είναι οι πατάτες σοτέ σε βούτυρο χήνας:

Κουνέλι με θυμάρι και πατάτες σοτέ  | iefimerida.gr 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ