CD και DVD από τη Λυρική Σκηνή [εικόνες] - iefimerida.gr

CD και DVD από τη Λυρική Σκηνή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο εξαιρετικά πετυχημένες παραγωγές της Λυρικής έρχονται σπίτι μας. Γιατί όχι; Ως πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Πρόκειται για τον «Φάουστ» του Γκουνό και την όπερα για παιδιά του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει».

Η πρώτη κυκλοφορία DVD της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι γεγονός.

CD και DVD από τη Λυρική Σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή της όπερας του Σαρλ Γκουνό «Φάουστ», η οποία παρουσιάστηκε με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα.
Στην παραγωγή που μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί σε DVD, συμμετείχε το σύνολο των καλλιτεχνικών σωμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο, καθώς και ένα σπουδαίο καστ διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων μονωδών.
Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2012, σε τηλεσκηνοθεσία Μιχάλη Νταή. Το DVD, που κυκλοφορεί σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι διπλό, συνοδεύεται από δίγλωσση έκδοση ελληνικά, αγγλικά, ενώ υπάρχουν υπότιτλοι σε πέντε γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ελληνικά. Στα extras του DVD εντυπωσιακές φωτογραφίες της παραγωγής.

H Εθνική Λυρική Σκηνή και η Μικρή Αρκτος παρουσιάζουν ένα εκδοτικό «δώρο» για μικρά και μεγάλα παιδιά.

CD και DVD από τη Λυρική Σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Την Όπερα του Νίκου Κυπουργού και του Θωμά Μοσχόπουλου «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει».
Πρόκειται για ένα υπέροχο, πολύχρωμο και ανατρεπτικό παραμύθι όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην αρχή.

Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας.

Στην παράσταση βαρύνοντα ρόλο έχουν τρία ιδιαίτερα γουρουνάκια με ανθρώπινη μορφή, τα οποία όπως αναφέρει ο Θωμάς Μοσχόπουλος «με κάποιο τρόπο γίνονται αυτά οι συμπαθητικο-αντιπαθητικοί αφηγητές της ιστορίας δείχνοντας μας τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια τους».
Ένα πραγματικό «χοιροστάσιο». Στον κόσμο αυτόν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες «λερώνονται» και «λερώνουν», χάνουν τις βεβαιότητες τους αλλά και την αλαζονεία τους, ανοίγοντας ίσως έτσι το δρόμο για ένα παραμύθι πιο βιωμένο, πιο πραγματικό, εντέλει πιο χειροπιαστό. Το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.

Το βιβλίο - CD και το DVD διατίθεται στο Shop του θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα, σε δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ