Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις ταινίες με άρωμα Απω Ανατολής παρουσιάζει Πέμπτη με Κυριακή, το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης.

Τα μυστήρια της Ανατολής χρωματίζουν τις ταινίες με τίτλο αφιερώματος «Ο κόκκινος δράκος βρυχάται», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1, στο λιμάνι. Συναρπαστικές ιστορίες που πηγάζουν απ’ την κινεζική κουλτούρα, τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τους μύθους της, αφηγούνται οι τέσσερις ταινίες του αφιερώματος. Πρόκειται για τα φιλμ «Αντίο παλλακίδα μου» του Τσεν Καϊγκέ (1993), «Ο ποταμός του έρωτα» του Λου Γιε (2000), αλλά και τις ταινίες του Ζία Ζανγκ-κε, «Ακίνητες ζωές» (2006) και «Αίσθηση αμαρτίας» (2013).

Για να πάμε διαβασμένοι

Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το «Αντίο παλλακίδα μου», που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, είναι από τις ταινίες που άνοιξαν τους ορίζοντες του σύγχρονου κινέζικου σινεμά στο παγκόσμιο κοινό. Στους πρωταγωνιστές συναντάμε την 28χρονη τότε Γκονγκ Λι.

Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ταινία υπαρξιακού μυστηρίου, «Ο ποταμός του έρωτα» μιλά για έναν παθιασμένο έρωτα, την απώλεια και την αναζήτηση της ταυτότητας με στοιχεία του φιλμ νουάρ, που φέρνουν στο νου τον «Δεσμώτη του ιλίγγου».

Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η ταινία «Ακίνητες ζωές», φέρει την υπογραφή του Ζία Ζανγκ-Κε, από τις ηγεμονικές φιγούρες της αποκαλούμενης 6ης γενιάς των κινέζικου κινηματογράφου, συνεχιστής της 5ης γενιάς των Ζανγκ Γιμού και Τσεν Καϊγκέ

Κινεζική 7η τέχνη: Αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το φιλμ «Αίσθηση αμαρτίας» απέσπασε το βραβείο σεναρίου στις Κάννες για την τολμηρή κοινωνική ακτινογραφία μιας χώρας που αλλάζει ραγδαία.

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα
«Ο κόκκινος δράκος βρυχάται»
Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»: Αποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 508398
Εισιτήριο: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ