ΚΕΠΚΑ: ΤΑ Ειρηνοδικεία να δέχονται αιτήσεις για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων και μετά την 1η Ιανουαρίου - iefimerida.gr

ΚΕΠΚΑ: ΤΑ Ειρηνοδικεία να δέχονται αιτήσεις για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων και μετά την 1η Ιανουαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα όσοι δανειολήπτες απευθυνθούν στις τράπεζες για τα απαραίτητητα δικαιολογητικά μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, να μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα Ειρηνοδικεία για ρύθμιση των δανείων με τις παλιές διατάξεις, ακόμη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 θέτει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.

Οι τράπεζες, όπως επισημαίνει, καθυστερούν να εκδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου έως τις 31 Δεκεμβρίου να προλάβουν οι δανειολήπτες να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Δυστυχώς, καθημερινά, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων ότι τα πιστωτικά ιδρύματα καθυστερούν, πέραν των δέκα ημερών, τη χορήγηση των βεβαιώσεων, παρά τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη του Ν. 3869/2010 καθώς και την χορήγηση αντιγράφων των δανειακών συμβάσεων, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρακτική αυτή των τραπεζών μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πολλοί καταναλωτές θα αναγκαστούν, χωρίς καμία δική τους ευθύνη, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στα Ειρηνοδικεία, μετά την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε θα πρέπει να πληρούν δυσμενέστερα κριτήρια, για τη διάσωση της κύριας κατοικίας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΠΚΑ κόκκινα δάνεια Ειρηνοδικεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ