Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, για μία βραδιά με την ορχήστρα του, στη διάσημη Ηρωική Συμφωνία.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Ηρωική Συμφωνία του Μπετόβεν, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Ορχήστρας με τίτλο «Focus on». Με την συμφωνία αυτή εγκαινιάζεται ο κύκλος συναυλιών «Focus on», ο οποίος έχει σκοπό να εστιάσει και να αναδείξει τη μουσική φυσιογνωμία μεγάλων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο.

Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η EROICA: Πρόκειται για την 3η Συμφωνία του Λούντβιx βαν Μπετόβεν, στην οποία ξεδιπλώνεται με ενάργεια το συνθετικό μεγαλείο του και η ιδιοφυής του έμπνευση. Η Ηρωική Συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης δημιουργικής συνθετικής περιόδου του Μπετόβεν και χαρακτηρίζεται από την καινοτομία και το ιδιαίτερο προσωπικό αντατρεπτικό του ύφος, πλήρως εναρμονισμένο με τα ιδεώδη και τα συναισθήματα της Εποχής της Επανάστασης και σαφώς διαφοροποιημένο από τα παλαιότερα ύφη μουσικής γραφής.

Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Μπετόβεν είχε αρχικά αφιερώσει την «Ηρωική» στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, στο πρόσωπο του οποίου αναγνώριζε τον ελευθερωτή των ανθρώπων από τα δεινά της δεσποτικής εξουσίας και τον εκφραστή των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης. Όταν αργότερα όμως ο Ναπολέων έστεψε εαυτόν αυτοκράτορα, ο Μπετόβεν είδε τα ιδεώδη που προσέδωσε στο πρόσωπο του Γάλλου Στρατηγού που θαύμαζε, να καταρρέουν. Η αφιέρωση στο όνομά του σβήστηκε από το χειρόγραφο της 3ης Συμφωνίας, από τον ίδιο τον συνθέτη, ο οποίος ονόμασε πλέον το έργο του «Ηρωική».

Ο Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την EROICA του Μπετόβεν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα αναλύει το έργο σε άγνωστες πτυχές του, με μέσο προσέγγισης το πιάνο και τον λόγο του.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3463333, 210 3418550.
Ωρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ