Ξυλοκόπησαν άγρια τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ στα Εξάρχεια -«Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν» - iefimerida.gr

Ξυλοκόπησαν άγρια τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ στα Εξάρχεια -«Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί το άγριο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου από κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια, χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους ο κ. Οικονόμου, αμέσως μετά το εξιτήριό του από τον Ερυθρό Σταυρό όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες καθώς οι κουκουλόφοροι τον είχαν χτυπήσει τόσο στο κεφάλι, όσο και στο σώμα, είπε: «Είχα κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν "ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε. Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν». Τις απειλές που εκτόξευσαν εναντίον του οι άγνωστοι που τον ξυλοκόπησαν είχε επαναλάβει νωρίτερα μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο», προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

Ολες οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στους δημοσιογράφους

  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχάς να μας περιγράψετε πρώτα το περιστατικό.
  • B. OIKONOMOY: Ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε.
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπαν;
  • Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν.
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς όμως είστε μόνιμος κάτοικος. Δίπλα είναι το γραφείο σας.
  • Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είναι το γραφείο μου. Δεν ξέρω. Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο.
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνατε αντιληπτός την ώρα που απλά καθόσασταν εκεί; Υπήρχε κάποια αιτιολογία;
  • Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επί τούτου ήρθαν. Μόλις δέκα λεπτά είχα κάτσει, δεν είχα προλάβει.
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κατάσταση της υγείας σας;
  • Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θλαστικά όλα. Το κεφάλι μου έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά.
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το μήνυμα που θέλει να στείλει ένας άνθρωπος, όχι ο βουλευτής, γι’ αυτή την άνανδρη επίθεση;
  • Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ.

​«Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου»

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε κανένα εκατοστό, ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική, όπως λέμε εμείς στη Νομική, σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω γι αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής» δήλωσε στο Mega λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο βουλευτής της Ν.Δ Β Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει στη συγκεκριμένη περιοχή το γραφείο του επί 10 χρόνια και πρόσθεσε: «Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου».

Περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης, λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

Το περιστατικό διήρκησε όπως ανέφερε, 3-5 λεπτά, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Ανέφερε, όμως, ότι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.

Το περιστατικό

Ολα συνέβησαν γύρω στις 22:00. Ο Βασίλης Οικονόμου έπινε ένα ποτό κοντά στο γραφείο του, στο μπιστρό-μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου, χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας.

Αιφνιδιαστικά, μπήκαν στο μαγαζί περί τα δέκα άτομα με κράνη και κουκούλες. Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου; Που ήσουν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;» και ξεκίνησαν να τον ξυλοκοπούν.

Το μαγαζί όπου δέχθηκε την επίθεση είναι δίπλα από το πολιτικό του γραφείο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «Γιάντες» όπου είχε δεχθεί πριν μερικούς μήνες επίθεση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μάλιστα τον επισκέφθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Πλακιωτάκης στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν άβατα στην πόλη. Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών του. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε. «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Επικοινώνησε μαζί του ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή της ΝΔ ενώ εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, με τον κ. Οικονόμου να του δηλώνει ότι έχει χτυπηθεί πολύ. Ο κ. Βούτσης, εξέφρασε τη συμπαράσταση, τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της βουλής για την ενέργεια εναντίον του.

Τι είπαν οι βουλευτές της ΝΔ για το άγριο περιστατικό

Δηλώσεις για το άγριο περιστατικό έκαναν φυσικά οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος. «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση», ανέφερε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος επισκέφθηκε τον βουλευτή στο νοσοκομείο.

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Βασίλη κουράγιο. Η αλητεία δεν θα περάσει» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Καταδικάζουμε την επίθεση που είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον βουλευτών της ΝΔ, με τη μόνη διαφορά ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην τρέχει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης των δραστών», ανέφερε ο βουλευτή της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος επίσης επισκέφθηκε τον Βασίλη Οικονόμου στο νοσοκομείο.

ΠΑΣΟΚ: Ο Τόσκας να πάψει να είναι θλιβερός θεατής

Σε οξείς τόνους το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου:

«Οταν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει δικαίωμα για κάποιους, να επισκεφθεί τα Εξάρχεια και ξυλοκοπείται.

Όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχεται καθημερινά επιθέσεις γιατί για κάποιους δεν έχει δικαίωμα τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες. να λειτουργεί τα γραφεία του στην περιοχή.
Όταν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συντηρούν μια λογική δήθεν άβατου στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Καταδικάζουμε χωρίς μισόλογα και αστερίσκους την επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ας σταματήσει να είναι θλιβερός θεατής των γεγονότων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ