Επίθεση Αυλωνίτου σε Κοντονή για Μαρινάκη και ΕΕΑ - iefimerida.gr

Επίθεση Αυλωνίτου σε Κοντονή για Μαρινάκη και ΕΕΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή άφησε η Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM για το τρόπο με τον οποίο έδρασε στο θέμα της συνομιλίας που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την «παρέμβασή» του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Τέθηκε το θέμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη ως το πώς μπορεί να απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού εξ ονόματος της ομάδας του, όταν υπάρχουν περιοριστικοί όροι από τον ανακριτή που του απαγορεύουν να ασχολείται με τη διοίκηση της. Είναι κάπως περίεργο να παραβιάζονται οι γνωστοί περιοριστικοί όροι ενώπιών του», τόνισε- αρχικά- και συνέχισε αναφερόμενη στην δήλωση – παρέμβαση που έκανε το υφυπουργός με αποδέκτη την ΕΕΑ:

«Σχολιάστηκε και η παρέμβαση του υφυπουργού που στις αποφάσεις της ΕΕΑ που είναι όπως όλοι ξέρουμε ανεξάρτητο όργανο. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι και η ομάδα και ο πρόεδρός της μπορούν να προσβάλλουν τις αποφάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν από μόνοι τους. Δεν χρειάζονται τις συμβουλές του υπουργού. Έχουν δικηγόρο οι ίδιοι», τόνισε.

Αναλυτικά τι δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM η Ελένη Αυλωνίτου:

-για τη συζήτηση στο τμήμα της Επιτροπής αθλητισμού στο ΣΥΡΙΖΑ και εάν όλα όσα γράφηκαν είναι αλήθεια:


«Στο πλαίσιο της Επιτροπής προγραμματισμού και ελέγχου του κυβερνητικού έργου, παρουσία των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των εκπροσώπων του κόμματος και της ηγεσίας του υπουργείου συζητιόνται διάφορα θέματα. Τέθηκαν κάποια θέματα σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη ως το πώς μπορεί να απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού εξ ονόματος της ομάδας του, όταν υπάρχουν περιοριστικοί όροι από τον ανακριτή που του απαγορεύουν να ασχολείται με τη διοίκηση της. Είναι κάπως περίεργο να παραβιάζονται οι γνωστοί περιοριστικοί όροι ενώπιον του. Επίσης, σχολιάστηκε και η παρέμβαση του υφυπουργού που στις αποφάσεις της ΕΕΑ που είναι όπως όλοι ξέρουμε ανεξάρτητο όργανο. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι και η ομάδα και ο πρόεδρός της μπορούν να προσβάλλουν τις αποφάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν από μόνοι τους. Δεν χρειάζονται τις συμβουλές του υπουργού. Έχουν δικηγόρο οι ίδιοι. Τέθηκε αυτό το σοβαρό θέμα. Βέβαια για όλοι δεχόμαστε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αλλά αυτό που μένει είναι ότι κανείς δεν πρέπει να προσβάλλει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

-εάν έδωσε εξηγήσεις ο υπουργός για την επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη δήλωσή του για την ΕΕΑ;

Η συνεδρίαση διεκόπη κάπως απότομα και την επόμενη φορά περιμένουμε να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις. Αποχώρησε ο υφυπουργός. Κάπως απότομα. Οι τόνοι οξύνθηκαν. Δεν είναι όμως όπως τα περιγράφουν. Εγώ έβαλα το θέμα του Παλέ για το οποίο ο υπουργός είχε κάνει κάποιες δηλώσεις, έλαβα την απάντηση ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα γιατί το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έχει περάσει στο ΤΑΥΠΕΔ και έκανα σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση για να ξεκαθαριστεί το θέμα της αρμοδιότητας.

Ακολούθησαν πάρα πολλά. Ένας οχετός από ψέματα στον Τύπο. Και μου αποδόθηκαν πράγματα που ποτέ δεν ειπώθηκαν. Όπως το «να σαπίσει το Γαλάτσι αρκεί ποτέ να μην δοθεί το Παλέ στην ΑΕΚ, αυτό είναι ψέμα. Δυστυχώς στον χώρο του αθλητισμού έχει διαδοθεί μια νοοτροπία ότι με τον τσαμπουκά κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Γι αυτό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση γενικότερα, πρέπει η Κυβέρνηση να μην δέχεται να μην συμμερίζεται και να μην ανέχεται αυτές τις καταστάσεις. Απαντήσεις δεν δόθηκαν. Έχουν μείνει στη μέση κατά κάποιον τρόπο. Διακόπηκε κάπως απότομα η συνεδρίαση περιμένουμε την επόμενη φορά να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις. ».

-εάν υπάρχει μεταστροφή του υφυπουργού σε κάποια θέματα όπως σε αυτό της ΕΕΑ:

«Στο πλαίσιο της Επιτροπής μας οι βουλευτές κάνουν ερωτήσεις και περιμένουν απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, τις περιμένουμε. Ας δώσουμε κάποιο χρόνο γιατί ίσως να υπάρχουν εξηγήσεις. Βέβαια κάποια πράγματα είναι καθαρά όπως ό,τι αφορά θέματα σεβασμού και αποφάσεων της Δικαιοσύνης αυτό αφορά όλους. Είναι ίδιοι για όλους σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται».

-για τον νέο αθλητικό νόμο και εάν συζητήθηκε το θέμα στην Επιτροπή:

«Σας μίλησα προηγουμένως για θέματα που υπήρχαν διαφωνίες και οξύνθηκαν κάπως οι τόνοι και διεκόπη η συζήτηση και περιμένουμε απαντήσεις την επόμενη φορά. Υπήρξαν και θέματα πους συμφωνήσαμε στην Επιτροπή. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τον αθλητικό νόμο που θα έρθει. Πως προτού βγει στη δημοσιότητα όλοι οι βουλευτές που ασχολούνται με τα θέματα του αθλητισμού θα είναι ενήμεροι προκειμένου να συμβάλλουν και αυτοί με προτάσεις στην όσο το δυνατόν μέγιστη βελτίωση του Νόμου, προτού βγει στη δημοσιότητα. Κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά. Την προηγούμενη φορά δεν έγινε. Επειδή τώρα πρόκειται για έναν νόμο που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα, τόσο τον ερασιτεχνικό όσο και τον επαγγελματικό αθλητισμό, νομίζω ότι είναι ένα θέμα σοβαρό και πρέπει να υπάρχει και νόμος διαβούλευσης για να βγει ένας νόμος σύγχρονος που να αντιπροσωπεύει τη σημερινή εποχή και κατάσταση.

Ισχύει ότι ο κ.Κοντονής δεσμεύτηκε να έρθει ο νόμος στους βουλευτές μέχρι τις 31Δεκεμβρίου. Μπήκε το θέμα του εκλογικού νόμου, όσον αφορά τις ομοσπονδίες. Συζητήθηκε το θέμα και διάφορες προτάσεις αλλά είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί από μόνο του. Μπήκε το θέμα των κινήτρων των αθλητών, που θα πρέπει να κίνητρα να γίνουν πιο δίκαια. Μένει να το δούμε. Τέθηκε το ζήτημα της απλής αναλογικής. Και το ζήτημα αυτό στις αθλητικές Ενώσεις. Δεν προχωρήσαμε όμως παρακάτω. Επίσης υποσχέθηκε ο κ.Κοντονής ότι επειδή έχουμε μία ολυμπιακή χρονιά θα βρεθούν χρήματα για να μην υπάρξει πρόβλημα.

-για το θέμα της διαιτησίας, ως ανεξάρτητη αρχή τέθηκε για τον αθλητικό νόμο:

Όχι. Δεν συζητήσαμε καθόλου καθώς νομικοτεχνικά το φτιάχνει η ειδική επιτροπή. Δεν είναι θέση δικιά μου, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα μιλούσαμε για μια ανεξάρτητη διαιτησία γιατί έχει πάρα πολλά να κάνει η διαιτησία με τα στημένα και με τα αποτελέσματα του ποδοσφαίρου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε όλοι να έχουμε την αίσθηση και όχι μόνο αίσθηση αλλά και επί της ουσίας να υπάρχει διαφάνεια. Μένει να το συζητήσουμε αυτό. Γιατί στο θέμα διαιτησίας εμπλέκονται και άλλα ζητήματα που πρέπει να δούμε.

-για το θέμα του γηπέδου στο Γαλάτσι:

«Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι το Ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου μετά του ΟΑ υπήρχε δέσμευση να δοθεί την τοπική κοινωνία. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Υπήρξε ένα κίνημα για να φτιαχτεί ένα εμπορικό κέντρο το οποίο αποτρέψαμε. Έχει κάνει δουλειά η τοπική κοινωνία. Και από ότι άκουσα ο δήμος μπήκε μέσα στο κλειστό. Έγινε ένας διαγωνισμός και δεν τον πήρε κανείς. Υπήρχε μια συζήτηση του δήμου με το ΤΑΥΠΕΔ για να χρησιμοποιούμε τους χώρους και να μην υπάρχουν έξοδα για το ΤΑΥΠΕΔ. Αυτό που θέλω πω είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια πρόταση γραμμένη για να δούμε ποιοι είναι οι όροι και να μπορέσουμε να τους συζητήσουμε. Για εμάς όμως είναι σίγουρο ένα πράγμα: Ο χώρος πρέπει να είναι αθλητικός. Θα παραμείνει αθλητικό κέντρο. Δεν θέλουμε εμπορικά κέντρα. Η τοπική κοινωνία έχει λόγο εκεί μέσα. Έχει τον πρώτο λόγο. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Εμείς χρειαζόμαστε τους βοηθητικούς χώρους. Ας υπάρξει μια πρόταση από την ΑΕΚ. Ποτέ δεν είπα αυτό το πράγμα που λένε. Γνωρίζουν ότι και την ΑΕΚ στηρίζω είμαι και γαλατσιότισσα όμως και εκφράζω τους προβληματισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ