Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το βάδισμα της... εξουσίας. Και αυτό γιατί το «βάδισμα του πιστολέρο», το οποίο έχει υιοθετήσει και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο τρόπος με τον οποίο περπατούν μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται, όπως συμπέραναν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ραντμπάουντ της Ολλανδίας για το στιλ βαδίσματος το οποίο διδάσκεται από την KGB.

Ο Πούτιν και κάποιοι άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του περπατούν με την εξής τρόπο: Κρατούν το δεξί χέρι κοντά στο σώμα και το κουνούν μπρος πίσω ελαφρά, ενώ προχωρούν, ανοίγουν δρόμο με το αριστερό. Αυτό ακριβώς το στιλ βαδίσματος είναι αυτό που διδασκόταν από τη σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας.

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι επιστήμονες που μελέτησαν το βάδισμα του Πούτιν, πριν καταλάβουν ότι πρόκειται απλά για ένα συγκεκριμένο τύπο βαδίσματος που διδάσκεται από συγκεκριμένες ακαδημίες, φοβήθηκαν ότι ο τρόπος που περπατά ο Ρώσος Πρόεδρος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχει αρχόμενο Πάρκινσον.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατά με αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο εδώ και χρόνια, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του να σηκώνει βάρη, να παίζει τζούντο και να κολυμπά τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αποκλείεται να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα ή άλλα ορθοπεδικού χαρακτήρα.

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τελικά, βεβαιώθηκαν ότι τίποτα κακό δεν συμβαίνει με την υγεία του Ρώσου Προέδρου όταν ανακάλυψαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGΒ που είχε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να περπατούν τα μέλη της για να έχουν ταχεία πρόσβαση στο όπλο τους.

«Καθώς περπατάτε, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατάτε το όπλο σας ευθεία από το στήθος ή στο δεξί σας χέρι», γράφει. «Η κίνηση προς τα μπρος πρέπει να γίνεται από τη μια πλευρά, συνήθως την αριστερή η οποία πρέπει να είναι στραμμένη προς την κατεύθυνση της κίνησης», προσθέτει.

Ακολούθησε μια ανάλυση βίντεο με υψηλόβαθμους Ρώσους ηγέτες που είτε είχαν υπάρξει στο παρελθόν υπάλληλοι της KGB ή ήταν μέλη των ενόπλων δυνάμεων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο να περπατά κάποιος με αυτόν τον τρόπο...

Εκτός από τον Πούτιν, με τον ίδιο τρόπο περπατούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δύο πρώην υπουργοί Αμυνας, ο Ανατόλι Σερντούκοφ και ο Σεργκέι Ιβανόφ, αλλά και ένας ανώτατος στρατιωτικός ο Ανατόλι Σιντόροφ.

Η έρευνα έχει πάει και ένα βήμα παρακάτω προχωρώντας και σε άλλες διαπιστώσεις του τύπου ότι ο Μεντβέντεφ, δεδομένου ότι δεν έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση ή δεν έχει την ανάλογη ευφυΐα, μπορεί να έχει υιοθετήσει το «βάδισμα του πιστολέρο» απλά γιατί ήθελε να μιμηθεί το αφεντικό του. Χωρίς να γνωρίζει το νόημα όλου αυτού.

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν KGB βάδισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ