Τα μηνύματα της Τασφίν Μαλίκ στο Facebook -Τι έγραφε για το τζιχάντ - iefimerida.gr

Τα μηνύματα της Τασφίν Μαλίκ στο Facebook -Τι έγραφε για το τζιχάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Τασφίν Μαλίκ, η γυναίκα που διέπραξε μαζί με τον σύζυγό της το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας με 14 νεκρούς, είχε στείλει τουλάχιστον δύο ιδιωτικά μηνύματα μέσω Facebook σε μια μικρή ομάδα Πακιστανών φίλων το 2012 και το 2014, στα οποία εξέφραζε την υποστήριξή της στον τζιχάντ (ιερό πόλεμο).

Παράλληλα σε αυτά δήλωνε ότι ήλπιζε να μπορέσει κάποτε και αυτή να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, έγραφαν χθες οι Los Angeles Times.

Τα μηνύματα αυτά είχαν σταλεί προτού η 29χρονη Μαλίκ εισέλθει στις ΗΠΑ παίρνοντας βίζα ως μνηστή του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Τα μηνύματα αυτά της Μαλίκ εντόπισαν πράκτορες του FBI οι οποίοι ερευνούν αν αυτή και ο σύζυγός της είχαν απευθείας επαφή με ξένες τζιχαντιστικές οργανώσεις και αν είχαν λάβει εντολή για να πραγματοποιήσουν την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο στις 2 Δεκεμβρίου, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι Times επισημαίνουν ότι τα μηνύματα αυτά στο Facebook δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις προειδοποιήσεις αυτές στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν ότι η Μαλίκ αποτελούσε πιθανή απειλή προτού ακόμη αυτή κάνει αίτηση στις ΗΠΑ για τη χορήγηση βίζας.

Η είδηση αυτή ήρθε την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να εξετάζει νέες διαδικασίες για τον έλεγχο της δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ξένων που ζητούν τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τασφίν Μαλίκ Facebook τζιχάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ