Ο Αύγουστος Κορτώ απαντά και επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο για το σύμφωνο συμβίωσης - iefimerida.gr

Ο Αύγουστος Κορτώ απαντά και επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο για το σύμφωνο συμβίωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής έμαθε πως ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και στο όνομά του.

Ο Αύγουστος Κορτώ αντέδρασε και τοποθετήθηκε μέσα από λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον Πάνο Καμμένο, που όπως τόνισε έχει και πολυάριθμες προσφυγές εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταδίκες που έχει το ελληνικό κράτος από τα διεθνή δικαστήρια σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ:
Μαθαίνω ότι ο Πάνος Καμμένος, γνωστός μεταξύ άλλων για τις πολυάριθμες προσφυγές εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, χτες βράδυ μ” έπιασε στο στόμα του, λέγοντας ότι ΕΓΩ επιτέθηκα στον Δήμο Βερύκιο. Παράλληλα, το σύμφωνο συμβίωσης που πάνε να περάσουν ενδέχεται να είναι ένα κουρελόχαρτο, που θα απαγορεύει ρητά το δικαίωμα της τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια.
Μας θεωρείτε λοιπόν επικίνδυνους, ανάξιους, πιθανώς και κατάπτυστους – όπως μας χαρακτηρίζουν και οι ιεράρχες τα χέρια των οποίων φιλάτε σε ορκωμοσίες και παράτες.
Ωστόσο το μόνο που διατρέχει κίνδυνο είναι το σάπιο, απάνθρωπο, χυδαίο κράτος που προσπαθείτε να συντηρήσετε, κι ας έχει γίνει ερείπιο απ” τις ανισότητες, τις καταδίκες από διεθνή δικαστήρια, την ασχήμια που κατατρύχει όσους ανθρώπους αυθαίρετα αντιμετωπίζετε ως πολίτες β” κατηγορίας.
Και θα μας βρείτε μπροστά σας, με διαρκείς αγώνες, με ανηλεή μάχη για την ισότητα που θα μας επιτρέπει, ενώπιον του νόμου, να λέμε «ο άντρας μου», «ο πατέρας των παιδιών μου». Κι αυτό που τόσο φοβάστε θα γίνει πραγματικότητα: θα μεγαλώσουμε παιδιά ευτυχισμένα, κι η ευτυχία τους θα σηματοδοτεί το παντοτινό σας πέρασμα στη λήθη που σας αξίζει.


Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για το σύμφωνο συμβίωσης

Όποια απόφαση πάρουμε για το σύμφωνο συμβίωσης θα σχετίζεται με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τη στάση που κρατήσει το κόμμα του στη Βουλή.

«Η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι προσωπικό θέμα του καθένα, δεν είμαι ομοφοβικός» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως για το σύμφωνο συμβίωσης οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν όταν έρθει στην οριστική του μορφή στη Βουλή, συναρτώντας την απόφαση του ιδίου και του κόμματός του με τη θέση που θα λάβει επί του θέματος η Εκκλησία της Ελλάδας.

«Να δούμε τι θα πει η Εκκλησία της Ελλάδος. Να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή και τι θα πει. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι η Εκκλησία ήταν η πρωτοποριακή και χωρίς μεσαιωνικά δείγματα και πιστεύω πως αυτά που θα αποφασίσει θα βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετοι στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και το εάν θα υπάρχει και δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ίδια πόλη. Όταν ο δημοσιογράφος τού έφερε ως παράδειγμα τον Μπαράκ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, απάντησε:

«Καλά, ο Ομπάμα μπορεί και να τους παντρεύει αν θέλει. Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;». Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στη συνέχεια πως οι στρατιωτικοί είναι έλληνες πολίτες και πως ό,τι ισχύσει για τους έλληνες πολίτες θα ισχύσει και για αυτούς.

Αναφορικά με το ζήτημα της σχέσης Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν πιστεύει στον διαχωρισμό τους, ενώ τάχθηκε κατά της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ