Δήμητρα Παπανδρέου: Το βιβλίο της Μαργαρίτας το έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, έχει αμερικανιές [βίντεο] - iefimerida.gr

Δήμητρα Παπανδρέου: Το βιβλίο της Μαργαρίτας το έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, έχει αμερικανιές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλεσμένη του Θέμου Αναστασιάδη στον ΑΝΤ1 ήταν χθες βράδυ η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Η οργή του Ανδρέα».

Η ίδια υποστήριξε ότι με το βιβλίο αυτό δεν απαντά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, ενώ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή του.

«Αναφέρομαι σε εκείνη μόνο σε δυο-τρεις σελίδες και αυτό το έκανα για να αποκαταστήσω τη μνήμη του Ανδρέα. Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί οι επίγονοί του εξαφάνισαν επίτηδες την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Ξεκίνησα να κάνω αυτό που όφειλε να κάνει το ΠΑΣΟΚ, το ΙΣΤΑΜΕ και το Ιδρυμα Παπανδρέου στον ιδρυτή τους. Ντροπή τους που μετά τον θάνατό του επίτηδες εξαφανίστηκαν οι λόγοι του και τα βιβλία του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τη βοήθεια της οικογένειας γράφονταν λιβελογραφήματα για τον Ανδρέα».

Η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρεται και στο γεγονός ότι στο βιβλίο της η Μαργαρίτα Παπανδρέου την ανέφερε υποτιμητικά ως αεροσυνοδό. «Είναι τιμή μου που ήμουν αεροσυνοδός. Και ως αεροσυνοδός γνώρισα τον Ανδρέα».

Δήμητρα Παπανδρέου: Το βιβλίο της Μαργαρίτας το έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, έχει αμερικανιές [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο μέσα στο βιβλίο της αποκαλεί υποτιμητικά «Τζέφρυ», «ΓΑΠ»...

«Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν μετρημένα εθνικά φάουλ του Γιώργου Παπανδρέου. Μια μέρα ήρθε ένα non paper που αναφερόταν στη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον, τότε μόλις είχε βγει από το Ωνάσειο ο Ανδρέας. Σε αυτό το non paper είχε διαβάσει ότι ο γιος του θα είναι διαμεσολαβητής και έπαθε κρίση. Έπαθε κρίση όταν είδε ότι θα πάει ο Τζέφρυ. Είδε κι έπαθε ο γιατρός να τον επαναφέρει. Παραλίγο να τον χάσουμε. Τσαλάκωσε το χαρτί και το πέταξε με απογοήτευση. Εκεί κατάλαβα ότι ο Γιώργος είχε περάσει σαν όργανο των Αμερικανών. Έχω ζήσει οικογενειακές στιγμές απείρου κάλλους. Σε μια εθνική κρίση ο Ανδρέας τον έπιασε από τον γιακά και του φώναξε νευριασμένος: "Σε ποια κυβέρνηση είσαι υπουργός, ρε; Θέλεις να φύγεις νύχτα;"».

Αναφερόμενη στη σημερινή πολιτική κατάσταση, η Δήμητρα Παπανδρέου είπε ότι ο Ανδρέας δεν θα δεχόταν τέτοιους εκβιασμούς. «Ήταν πολιτικός άλλης εμβέλειας», είπε, ενώ για τον Αλέξη Τσιπρα ανέφερε πως «κάνει ένα γκελ. Αλλά δεν έχει τη στόφα και την αγάπη για την πατρίδα που είχε ο Ανδρέας». «Ο Ανδρέας δεν θα ανεχόταν έναν Φίλη στην κυβέρνησή του να λέει τέτοια πράγματα για τους Ποντίους. Ο Ανδρέας αναγνώρισε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, δεν θα ανεχόταν τέτοιες δηλώσεις», πρόσθεσε.

Βέβαια, η Δήμητρα Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικές στιγμές, όπως αυτής της απόφασης για τον γάμο της με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Με πιέζανε να τον παντρευτώ, εγώ δεν ήθελα να τον παντρευτώ μέσα στο νοσοκομείο... Ο Ανδρέας ήθελε να παντρευτούμε μέσα στο νοσοκομείο. Εγώ ήθελα με τιμή και δόξα, όπως μου αξίζει».

Δήμητρα Παπανδρέου: Το βιβλίο της Μαργαρίτας το έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, έχει αμερικανιές [βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Το βιβλίο της Μαργαρίτας καταλαβαίνουμε ότι το έχει γράψει ο Νίκος Παπανδρέου... γιατί έχει πολλές αμερικανιές μέσα... Είναι η αποδόμηση του Ανδρέα, δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό», είπε ακόμα.

Δήμητρα Παπανδρέου: Το βιβλίο της Μαργαρίτας το έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, έχει αμερικανιές [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ