Αμπράμοβιτς-Μπερεζόβσκι: Αντίπαλοι ολιγάρχες σε μια πανάκριβη δίκη - iefimerida.gr

Αμπράμοβιτς-Μπερεζόβσκι: Αντίπαλοι ολιγάρχες σε μια πανάκριβη δίκη

Ρώσοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Μπόρις Μπερεζόβσκι θα δώσουν ανελέητη μάχη στα βρετανικά δικαστήρια, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, μετά τις κατηγορίες του τελευταίου ότι ο Αμπράμοβιτς του έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δίκη αναμένεται να είναι μια από τις ακριβότερες στην ιστορία της βρετανικής δικαιοσύνης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπερεζόβσκι έχει ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. λίρες για συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες. Και ο Αμπράμοβιτς όμως, αν και αισθητά λιγότερα, έχει δώσει σε δικηγόρους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8 εκατ. λιρών.

Ο Μπερεζόβσκι ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι ότι τον απείλησε και τον εκβίασε, προκειμένου να πουλήσει έναντι ελάχιστων χρημάτων τις μετοχές του στην πετρελαϊκή εταιρεία Sibneft, στην οποία ήταν συνέταιροι, γεγονός που τον ζημίωσε οικονομικά κατά 3,5 δισ. λίρες.

Από την πλευρά του, ο Αμπράμοβιτς υποστηρίζει ότι ο Μπερεζόβσκι δεν είχε ποτέ μετοχές της Sibneft, και ισχυρίζεται πως ό,τι χρηματικές συναλλαγές είχαν οι δυο τους, ήταν στο πλαίσιο της «πολιτικής προστασίας» που του παρείχε ο Μπερεζόβσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ