Νέα στοιχεία για το μακελειό στο Bataclan: Ο Αμπαούντ έδινε οδηγίες στους τρομοκράτες από το τηλέφωνο - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για το μακελειό στο Bataclan: Ο Αμπαούντ έδινε οδηγίες στους τρομοκράτες από το τηλέφωνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εγκέφαλος ου αιματοκυλίσματος στο Παρίσι φαίνεται πως καθοδηγούσε από το τηλέφωνο τους τρεις τρομοκράτες που εισέβαλαν στο Bataclan, ενώ βρισκόταν μόλις λίγα οικοδομικά τετράγωνα μακριά.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση ενός μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στις αρχές ότι είδε τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ να στέκεται σε μία πόρτα, ουρλιάζοντας στο κινητό του τηλέφωνο, για περίπου μία ώρα.

Τη μοιραία νύχτα των επιθέσεων, ο μάρτυρας χρειάστηκε να πάει αρκετές φορές σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο εκεί κοντά. Και κάθε φορά που περνούσε από το σημείο, ο Αμπαούντ ήταν εκεί. Τον περιέγραψε ως πολύ ταραγμένο. Οταν πέρασε δίπλα του κάποια στιγμή, κατάφερε να δει το πρόσωπό του. Ηταν ξυρισμένος, αλλά όταν δόθηκαν, αργότερα, στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του, ο μάρτυρας αμέσως τον αναγνώρισε και ενημέρωσε τις αρχές.

Την κατάθεση του μάρτυρα αποκάλυψε ο Γάλλος αναλυτής τρομοκρατίας Ζαν Σαρλ Μπρισάρ, σε άρθρο του. «Η παρουσία του Αμπαούντ τόσο κοντά στις επιθέσεις δείχνει το βαθμό της εμπλοκής του, σε ό,τι αφορά την εποπτεία και τον έλεγχο του σχεδίου, ενώ συνιστά ότι έδινε απευθείας εντολές και οδηγίες στην ομάδα του που βρισκόταν μέσα στο Bataclan», γράφει ο Μπρισάρ, σύμφωνα με το CNN.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Παρισιού, τα στοιχεία από το κινητό του Αμπαούντ δείχνουν ότι επικοινωνούσε με τον Μπιλάλ Χαντφί, έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, μέχρι τη στιγμή που οι τρεις τρομοκράτες που βρίσκονταν εκεί ανατινάχτηκαν.

Οπως είχε ήδη ανακοινώσει ο εισαγγελέας, Φρανσουά Μολίν, το κινητό του Αμπαούντ εντοπίστηκε κοντά στις επιθέσεις, μεταξύ άλλων και σε σημείο κοντά στο Bataclan, πριν ολοκληρωθεί το μακελειό εκεί. Ο εγκέφαλος του αιματοκυλίσματος πέθανε πέντε ημέρες μετά από τις επιθέσεις, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε διαμέρισμα στο Σεντ Ντενί, μαζί με μία εξαδέλφη του και έναν άνδρα που δεν έχει αναγνωριστεί. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Αμπαούντ σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις, στο επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού, την La Defenxe, ενώ συζητούσε και «χτυπήματα» σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και εβραϊκούς στόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ