Bijoux de Kant και Τσανακλίδου, στη Φρυνίχου [εικόνες]

Η εναλλακτική κολεκτίβα τέχνης συμπράττει με τη σπουδαία τραγουδίστρια, που της αρέσει να πειραματίζεται, σε μία εικαστική παράσταση που θα συζητηθεί.

Δύο χρόνια είχαμε να δούμε την Τάνια Τσανακλίδου στο θέατρο. Η τελευταία φορά ήταν στο «Cabaret» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τώρα λοιπόν συνεργάζεται με την ομάδα Βijoux de kant του Γιάννη Σκουρλέτη και πρωταγωνιστεί στο νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα».


Με όχημα την «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη και με στοίχημα την ποιητική διαχρονία της γλώσσας ως ακριβού και αναντικατάστατου αγωγού του αισθήματος, το «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» παρακολουθεί βήμα βήμα τη μεταμόρφωση ενός θαύματος σε εφιάλτη, το πάθος να τρέχει ξέφρενο μέχρι το χείλος της απόγνωσης και τον έρωτα να πέφτει σ’ έναν βαθύ γκρεμό για να βυθιστεί εκεί όπου κανένα πειρατικό δεν θα τον ψάξει.

Επί σκηνής η Τάνια Τσανακλίδου και η Λένα Δροσάκη. Μαζί τους οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Νικόλας Αγγελής.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Σκουρλέτης σημειώνει για το έργο: «Ο Γιωργής βρέχεται από μια θάλασσα κι ανεβαίνει ένα βουνό για να στεγνώσει. Αυτή ήταν η εικόνα που καρφώθηκε στην καρδιά μου, διαβάζοντας την «Πρώτη αγάπη». Αυτήν την εικόνα ακολούθησε πιστά κι ο λόγος του Άκη Δήμου, που ανέλαβε να συνομιλήσει με τον Ιωάννη Κονδυλάκη, παραδίδοντας ένα νέο έργο, το «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα».

Μια παραλλαγή σε μια εμβληματική νουβέλα της ελληνικής λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, μια συμφωνία για τέσσερα πρόσωπα ενορχηστρωμένη από το φάντασμα της αδύνατης Αγάπης από 14 Ιανουαρίου στο Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου.
«Σκηνοθετώ απόκρημνα τοπία και επιθυμίες, ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Γνώριμοι τόποι για την bijoux de kant που συχνάζει σε βυθούς και γυμνά βράχια» καταλήγει ο Γιάννης Σκουρλέτης.

H Tάνια Τσανακλίδου επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου Τέχνης μετά απο 40 χρόνια


Η παράσταση
«Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» του Άκη Δήμου
Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου
Από 14 Ιανουαρίου Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.15) Κυριακή (20.00)
Τιμές εισιτηρίων: 10, 12, 16, 18 ευρω, άνεργοι 5 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bijoux de kant Τάνια Τσανακλίδου Άκης Δήμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ