Σήμα κινδύνου από τους Βιοτέχνες της Αθήνας: Στον «αέρα» επιχειρηματικά δάνεια και πρώτη κατοικία - iefimerida.gr

Σήμα κινδύνου από τους Βιοτέχνες της Αθήνας: Στον «αέρα» επιχειρηματικά δάνεια και πρώτη κατοικία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί η πρώτη κατοικία εκατοντάδων μικρών επιχειρηματιών, που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να σώσουν την επιχείρησή τους ενώ ήδη χιλιάδεςμικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη για τα δάνεια που έχουν πάρει θα βρεθούν μετά τις 15 Φεβρουαρίου αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας της επιχείρησης τους.

Σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μικρές επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με το ν/σ που ψηφίζεται αύριο από την ολομέλεια ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς για τα κόκκινα δάνεια με τη συμμετοχή funds, τραπεζών, εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και εταιρειών μεταβίβασης απαιτήσεων και κάνει σαφές, ότι η εξαίρεση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τις 15 Φεβρουαρίου, αφορά μόνο στο σκέλος της μεταβίβασης-πώλησης αυτών.

Κι αυτό, γιατί μια ημέρα πριν και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου του 2016, εκπνέει η εξάμηνη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί, θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους, όπως αναφέρεται στον νόμο που πέρασε στα μέσα Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους Θεσμούς αυτή την δίμηνη παράταση για τις μεταβιβάσεις δανείων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στην πράξη και να διορθωθούν με τον κατάλληλο νομοθετικό καθορισμό του εφαρμοστικού πλαισίου πριν την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπ' αυτές τις συνθήκες στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι, όπως είχε εξαγγείλει, η προστασία με κάθε τρόπο, των δανείων που έχουν πάρει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και της περιουσίας όλων εκείνων των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, που μάχονται τα 8 χρόνια της ύφεσης να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης για χιλιάδες εργαζόμενους. Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, πήραν δάνεια βάζοντας υποθήκη την πρώτη κατοικία τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα γι' αυτή την κατηγορία πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ