Ο Άρης Σερβετάλης σε έργο του Ευθύμη Φιλίππου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Άρης Σερβετάλης σε έργο του Ευθύμη Φιλίππου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα ωραία χέρια μας», είναι ο τίτλος της νέας χοροθεατρικής παράστασης των Res Ratio Network, στο θέατρο Ροές, με τον ταλαντούχο ηθοποιό και χορευτή, στον κεντρικό ρόλο.

Μια μυσταγωγική και καθαρτήρια συνάντηση προσώπων γύρω από την τελετουργία ενός νεκρικού συμποσίου. Μέσω της τυπολογίας ενός ταφικού τελετουργικού, των ιδιόμορφων κανόνων συμπεριφοράς που αυτό επιβάλλει, εκδιπλώνεται η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην ατομική εμπειρία του Αρη Σερβετάλη και το ιερό στοιχείο της ύπαρξης.

Ο Άρης Σερβετάλης σε έργο του Ευθύμη Φιλίππου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η παράσταση «Τα ωραία χέρια μας» της ομάδας Res Ratio Network στο θέατρο Ροές, είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των συντελεστών της με τον συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου, όπου κείμενο και παραστασιακή δράση, δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των προβών μορφώνοντας το έργο. Ο Ευθύμης Φιλίππου κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου 2015 για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το περασμένο Σάββατο.

Η αδυνατότητα οποιουδήποτε ανθρώπου, των έξι προσώπων του έργου, να συλλάβουν τον θάνατό τους, τούς οδηγεί σε μια προσπάθεια να καταστήσουν δυνατή, ορατή για τους θεατές του έργου, την εννόηση αυτού που επίκειται, αυτού που δεν ανήκει στην εμπειρία. Τα πρόσωπα του έργου κινούνται σε ένα χώρο αναμονής, στον προθάλαμο του επικείμενου θανάτου και μεταβαίνουν, απ’ τη μια σκηνή στην άλλη, στην απρόσιτη μεριά του θανάτου τους.
Η έξοδος-αποχωρισμός, η διάβαση και η είσοδος-ένταξη σε μια συμποσιακή κοινωνία, είναι ο μίτος με τον οποίο εκτυλίσσεται αυτή τη φορά η σκηνοθετική-εικαστική γλώσσα της Έφης Μπίρμπα.

Ο Άρης Σερβετάλης σε έργο του Ευθύμη Φιλίππου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τι είναι το Res Ratio Network;
Είναι ένα δίκτυο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2014, ώστε να ελκύσει δημιουργούς με κοινή αφετηρία την έρευνα στην παραγωγή έργων παραστασιακής τέχνης και σκηνικής γραφής.

Με βασικό πυρήνα τους Άρη Σερβετάλη, Έφη Μπίρμπα, Μιχαήλα Πλιαπλιά και Νίκο Ηλία και με σημείο εκκίνησης το έργο «Σωσίας» (Θέατρο Ροές, 2014-15), το Res Ratio Network επιζητεί να διαμορφώσει μια συνθήκη ικανή να δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να αναπτύξουν, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου, μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τους και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό.

Ο Άρης Σερβετάλης σε έργο του Ευθύμη Φιλίππου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες παράστασης Δέσποινα Σπύρου

Η παράσταση
«Τα ωραία χέρια μας» πρεμιέρα 19 Δεκεμβρίου
Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια: Έφη Μπίρμπα
Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
Ερμηνευτές: Ιπποκράτης Δελβερούδης, Νίκος Καμόντος, Ελένη Μολέσκη, Ευαγγελία Ράντου, Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ: 210 3474312
Τετάρτη έως Κυριακή (21:00)
Τιμές: 17 ευρώ, φοιτητικό, Ανέργων 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ