Ο Χατζηδάκης επικρίνει τον Χρυσοχοΐδη για τον νέο αναπτυξιακό - iefimerida.gr

Ο Χατζηδάκης επικρίνει τον Χρυσοχοΐδη για τον νέο αναπτυξιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η κριτική του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στον νέο αναπτυξιακό νόμο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ο νέος νόμος δεν πρόκειται να δώσει φέτος ζεστό χρήμα στην αγορά», υπογραμμίζει σε δήλωσή του, αφού, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «οι φορολογικές απαλλαγές που προβλέπει κλιμακώνονται σε μία οκταετία, οι δε φοροαπαλλαγές, όταν εγκριθούν δεν αφορούν την χρήση του 2011».

Ο πρώην υπουργός, προσθέτει ότι φέτος «θα γίνουν μόνο αποπληρωμές, βάσει του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου», συμπληρώνοντας ότι η κατάργηση του νόμου αυτού στέρησε την αγορά για το 2011 από τη δυνατότητα εκταμίευσης πόρων μέσω του νέου.

«Ο νέος επενδυτικός νόμος, επομένως, δεν θα έχει δυστυχώς κανένα άμεσο αποτέλεσμα στη ρευστότητα της αγοράς», καταλήγει, ενώ όσον αφορά στο ΕΤΕΑΝ εκφράζει την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την ωρίμανση του προγράμματος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ. «Το 2009 ενισχύθηκαν περισσότερες από 50.000 επιχειρήσεις ενώ με βάση το ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν, αν ο μέσος όρος δανείων είναι 300.000 ευρώ τότε θα ενισχυθούν μόνο 4.000 επιχειρήσεις» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ