Το Νοιάζομαι-Μοιράζομαι πάει... Γκάζι! Η πρόεδρος της Τεχνόπολις μιλά για την ιδιαίτερη σημασία της δράσης αυτής - iefimerida.gr

Το Νοιάζομαι-Μοιράζομαι πάει... Γκάζι! Η πρόεδρος της Τεχνόπολις μιλά για την ιδιαίτερη σημασία της δράσης αυτής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Αθηναίων και την πρωτοβουλία «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι» που για πρώτη φορά πάει... Τεχνόπολη και φέρνει κοντά την προσφορά στο συνάνθρωπο με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, μίλησε η πρόεδρος της Τεχνόπολις Εύα Κοντοσταθάκου.

  • Ερ. Το Νοιάζομαι - Μοιράζομαι για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη. Τι προσθέτει αυτό στην ήδη επιτυχημένη δράση;

Απ. Για πρώτη χρονιά το Νοιάζομαι - Μοιράζομαι φέρνει κοντά την προσφορά στο συνάνθρωπο με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Το αίσθημα χαράς που νιώθουμε όλοι όταν προσφέρουμε κάτι για τον διπλανό μας που έχει ανάγκη, έρχεται δίπλα με το εορταστικό κλίμα των ημερών των Χριστουγέννων που βρίσκει ο επισκέπτης της Τεχνόπολης, το παιχνίδι και τις δραστηριότητες για τα παιδιά στο Christmas Factory και στο Μουσείο Φωταερίου. Και όλα αυτά στο άλλοτε υποβαθμισμένο Γκάζι που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της Αθήνας,.

  • Ερ. Η προσφορά που αναφέρατε, σε τι μεταφράζεται; Ρούχα, τρόφιμα, τι άλλο;

Απ. Ρούχα, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια, οτιδήποτε είναι απαραίτητο σε ένα σπίτι όπως το δικό μας για την καθημερινότητα ενός ανθρώπου ή μίας οικογένειας. Πολύ χρήσιμη θα μπορούσε να είναι η προσφορά δωροεπιταγών. Αν για παράδειγμα κάποιος συμπολίτης μας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει είδη τα οποία θα αγοράσει ειδικά για το σκοπό του Νοιάζομαι - Μοιράζομαι, η προσφορά του σε δωροεπιταγές θα δώσει τη δυνατότητα στον αποδέκτη της δωροεπιταγής να αγοράσει κάτι απόλυτα χρήσιμο σε εκείνον και αν ο αποδέκτης είναι παιδί, θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει μόνο του το ρούχο ή το παιχνίδι που θέλει για δώρο .

  • Ερ. Εκτός από το Νοιάζομαι - Μοιράζομαι, πείτε μας ποιες άλλες δράσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για να βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη;

Απ. Είναι πολλές οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Εκτός από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, όπου συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα όλο το χρόνο, πραγματοποιούμε δράσεις εμβολιασμού, ιατρικών ελέγχων, όπως πρόσφατα σε συνεργασία με τη Novartis στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, το πρόγραμμα «Ένδεια» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ενίσχυσε οικονομικά περισσότερους από 450 πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλές ακόμη δράσεις. Η αυτοδιοίκηση μετά τον Καλλικράτη, έχει γενικά πρωταρχικό ρόλο στην κοινωνική πολιτική και την πρόνοια.

  • Ερ. Η Τεχνόπολη, εκτός των δράσεων πολιτιστικού, επαγγελματικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που φιλοξενεί και πραγματοποιεί, θα έχει παρουσία και στην κοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητα πλέον;

Απ. Πραγματικά, από το νέο έτος σχεδιάζουμε δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οι οποίες θα έχουν χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του 2016. Ουσιαστικά, επιθυμούμε το Νοιάζομαι - Μοιράζομαι, το οποίο γίνεται στο κλείσιμο μιας χρονιάς, να είναι ταυτόχρονα η αρχή πολλών δράσεων κοινωνικής προσφοράς, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με σειρά άλλων δρωμένων, τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εύα Κοντοσταθάκου τεχνόπολις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ