Μάικλ Μουρ: Μπορώ να είμαι πλούσιος και να διαμαρτύρομαι στη Γουολ Στριτ - iefimerida.gr

Μάικλ Μουρ: Μπορώ να είμαι πλούσιος και να διαμαρτύρομαι στη Γουολ Στριτ

αγανακτισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια «πληρωμένη» απάντηση, με το μοναδικό του ύφος, έδωσε σε Ρεπουμπλικάνους που τον κατακρίνουν επειδή συμμετέχει στο κίνημα «Καταλάβετε τη Γουολ Στριτ», ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ.

Ο Μουρ συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν, με αποτέλεσμα Ρεπουμπλικάνοι να τον κατακρίνουν, καθώς όπως υποστηρίζουν, είναι υποκριτικό να είσαι πλούσιος και την ίδια ώρα να διαμαρτύρεσαι κατά της πλουτοκρατίας.

Ο σκηνοθέτης έγραψε την απάντησή του στο προσωπικό του μπλογκ, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος δεν γεννήθηκε πλούσιος και διάσημος, αλλά έχει ζήσει για πολύ καιρό την αγωνία της ανεργίας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πάντα πλήρωνε τους φόρους του, έδινε λεφτά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και δεν αγόρασε ποτέ μετοχές, επειδή «χρήματα βγάζεις με τον κόπο σου και όχι εκμεταλλευόμενος τον τρόπο που λειτουργεί η Γουολ Στριτ και βλάπτει χιλιάδες πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη».

«Κάποιες χρονιές έβγαλα πάρα πολλά χρήματα. Κάποιες άλλες, όπως για παράδειγμα πέρυσι, δεν είχα καν δουλειά, άρα είχα και πολύ λιγότερα έσοδα. Το να ρωτάνε κάποιοι πώς μπορείς να πολεμάς δίπλα στους φτωχούς, όταν δεν είσαι φτωχός, είναι σαν να ρωτάνε πώς μπορείς να είσαι αντίθετος στους γάμους ομοφυλόφιλων όταν δεν έχεις πάει ποτέ με άντρα. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι τύποι που κατακρίνουν εμένα θα κατέκριναν και όλους τους λευκούς που στάθηκαν στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, καθώς και όλους τους άντρες του Κογκρέσου που έδωσαν ψήφο στις γυναίκες», έγραψε ακόμα.

«Αφιερώνω τη ζωή μου σε εκείνους που έχουν λίγα και τους αδικεί το σύστημα. Έχω επιλέξει να ξοδεύω το χρόνο, την ενέργειά μου και τα χρήματά μου στην προσπάθεια να ρίξω το υπάρχον σύστημα που θεωρώ ότι είναι βίαιο και άδικο για το μέσο Αμερικάνο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ