Είδαμε το «9:05» στο θέατρο Διάνα - iefimerida.gr

Είδαμε το «9:05» στο θέατρο Διάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παπακωνσταντίνου και Θηβαίος, σκηνοθετούνται από τον Παντελή Βούλγαρη στο θεατρικό σανίδι. Μια παράσταση με πολλή συγκίνηση.

Το ρολόι στην αποβάθρα δείχνει 9:05, όμως το τρένο θα καθυστερήσει μία ώρα. Ευκαιρία για πρόβα. Η παράσταση αρχίζει. Οι μουσικοί έχουν έναν προορισμό και ο αφηγητής-μουσικός παραγωγός (Οδυσσέας Ιωάννου) γράφει ένα γράμμα στον πατέρα του, αναπολώντας τη ζωή του, κάνοντας παράλληλα ένα flash back, με τη βοήθεια σημαντικών τραγουδιών, σε γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το '70 μέχρι σήμερα.

Αναχωρήσεις/Αφίξεις.

Επί σκηνής μπαούλα, βαλίτσες, παγκάκια, μια ξυλόσομπα, το καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού, δυο τραγουδιστές και η μπάντα τους. Τα μεγάφωνα ενημερώνουν, η αμαξοστοιχία θα καθυστερήσει λόγω «αλλαγής προφίλ της χώρας».

Είδαμε το «9:05» στο θέατρο Διάνα  | iefimerida.gr 0


Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Χρήστος Θηβαίος, δίνουν για δεύτερη χρονιά, τον καλύτερο εαυτό τους. «Η ελπίδα είναι η συνεχής αναβολή της απογοήτευσης» λέει ο Οδυσσέας Ιωάννου και οι δύο τους πιάνουν το τραγούδι. Για τα εύκολα και τα δύσκολα της ζωής, το ρόλο της μάνας, της οικογένειας, τραγουδούν για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών.
Ώριμη, μεστή, μεταλλική η φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, δυναμική και ροκ, πλάι του η παρουσία του Χρήστου Θηβαίου, ταξιδεύουν το κοινό με σπουδαία τραγούδια, πολύ κέφι και έντονη θεατρικότητα. Μαζί τους 6 κεφάτοι μουσικοί.
Στο βάθος της σκηνής προβολές, βουνά, τοπία, λαγκάδια, η οπτική επαφή με το ταξίδι που κάνει το τρένο, αλλά και γεγονότα που διαδραματίζονται σε σχέση με τα τραγούδια που ακούμε.
Τα κείμενα μπλέκουν με τη μουσική, ο έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεσηκώνει το κοινό και Χρήστος Θηβαίος ως άλλος «Αμλετ» χαρίζει γέλιο.

Δεν θα ακούσεις τη «Στέλλα» από τον Παπακωνστατίνου, θα ακούσεις όμως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Ξαρχάκο, Λοϊζο αλλά και Βαμβακάρη. Τα κείμενα της παράστασης είναι του Οδυσσέα Ιωάννου και η, καθ όλα κινηματογραφική, σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.
Το τρένο, μετά από δυο απολαυστικές ώρες, ήρθε και προσπέρασε το σταθμό. Το χάσαμε το τρένο της γραμμής.

Είδαμε το «9:05» στο θέατρο Διάνα  | iefimerida.gr 1

Περιμένουν το τρένο οι: Μαίρη Μπρόζη στο βιολί, Ανδρέας Αποστόλου και Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Στέφανος Δημητρίου (drums και κρουστά), Βαγγέλης Πατεράκης (ηλεκτρικό μπάσο) και Γιάννης Αυγέρης (κιθάρες και πνευστά).


Η παράσταση
9:05 του Οδυσσέα Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Θέατρο Διάνα: Ιπποκράτους 7,Κέντρο, τηλ : 2103626596
Παραστάσεις: Πέμπτη (20:00), Παρασκευή (21:00), Σάββατο (21:00), Κυριακή (19:00)
Τιμές: 14 - 20 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ