Θεοχαρόπουλος: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με οριακές πλειοψηφίες - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με οριακές πλειοψηφίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η χώρα στην κατάσταση την οποία βρίσκεται δεν μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά με οριακές πλειοψηφίες, επισημαίνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διευκρινίζοντας ότι απαιτείται κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δυνάμεων, που επιδιώκουν την υπέρβαση της κρίσης με παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη στη Free Sunday, εξηγεί ότι πρέπει να υπάρχει μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία. «Με δέσμευση σε βαθιές αλλαγές, αναγκαίες τομές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σε αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Δέσμευση σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την απλή αναλογική, την κατάργηση του bonus των 50 εδρών», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,υπογραμμίζει δεν έχειμέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναινέσεις, ευρείες πλειοψηφίες και προγραμματικές συμφωνίες. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν κατανοεί τα αδιέξοδα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Λεβέντη ότι θα βρεθούν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να στηρίξουν την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό είπε «μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Εξάλλου ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι επιθυμεί να γίνει υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που κάποιο νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας δήλωσε ότι«λύση δεν είναι οι εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τα σχολεία εκλογικά κέντρα. Οδηγηθήκαμε στις κάλπες τρεις φορές το 2015. Κάθε φορά που αντιμετωπίζει αδιέξοδα, πηγαίνει την χώρα σε εκλογές και μετά δημιουργεί ακριβώς τα ίδια αδιέξοδα. Λύση είναι να ασκηθεί επιτέλους μία αποτελεσματική πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ