Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι του Μπουρουντί -Μετά από τις ταραχές - iefimerida.gr

Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι του Μπουρουντί -Μετά από τις ταραχές

Ταραχές στην περιοχή Musaga
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην περιοχή Nyakabiga , πεδίο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, βρέθηκε η πλειοψηφία των τουλάχιστον 34 άψυχων σωμάτων που έχασαν την ζωή τους, πιθανότητα κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών ταραχών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι ήταν νεαροί άνδρες που είχαν πυροβοληθεί ενώ κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν δεμένοι πισθάγκωνα. Πτώματα επίσης βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης Musaga.
Η αναταραχή ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του στρατού να ανατρέψει τον Πρόεδρο Pierre Nkurunziza και έκτοτε επικρατεί αναβρασμός με πολλές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών πλευρών της διαμάχης.

Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι του Μπουρουντί -Μετά από τις ταραχές | iefimerida.gr 0

ο Πρόεδρος της χώρας, Pierre Nkurunziza


Ο Πρόεδρος κέρδισε τον Ιούλιο μόλις μια τρίτη εντολή διακυβέρνησης σε εκλογές τα αποτελέσματα των οποίων όμως αμφισβητήθηκαν από πολλούς που κατήγγειλαν παρατυπίες.
Κάτοικοι των περιοχών όπου βρέθηκαν οι νεαροί, υποστήριξαν ότι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία σε έρευνες που έκανε νωρίτερα την Παρασκευή στα σπίτια τους. Πιστεύουν δε ότι δολοφονήθηκαν από τις αρχές.
Η αστυνομία όμως δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες» και ότι όσοι βρέθηκαν νεκροί συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών θέσεων.
Η Παρασκευή ήταν ίσως η χειρότερη μέρα συγκρούσεων στην μικρή χώρα της Κεντρικής Αφρικής, με τους αντιπολιτευόμενους να εξαπολύουν συντονισμένη επίθεση σε τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Μπουρουντί ταραχέσ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ